Halverer effekten med Led-belysning

Triangeln er en underjordisk jernbanestasjon i Malmø, der 40 000 reisende passerer hver dag. Oppgraderingen av belysningen på stasjonen startet allerede for et år siden, da de karakteriske glasskuplene ved inngangen ble lyssatt for å få bedre lys ved billettautomatene.

Dette melder DEFA. Det er også installert spesialutviklede baldakinramper for å belyse den 250 meter lange perrongen, og kundetilpassede armaturer for å lyse opp tunnelveggene ved perrongen.

Triangeln Stasjon. Foto: Defa

 

Resultatet er en halvering av dagens effektuttak, en betydelig forbedring av lyskvaliteten samt minsket behov for vedlikehold. Oppgraderingen gir også bedre forusetninger for videoovervåkning av området som på sikt vil kunne bidra til mindre skadeverk. 

– Malmø by vil skape et trygt og trafikksikkert miljø, samtidig som energieffektiv belysning skal bidra til så lavt klimavtrykk som mulig. Det er også positivt å redusere behovet for vedlikehold, forteller Nicklas Nilsson seksjonssjef på MalmöStad.

– Vi har levert en kundetilpasset løsning med riktig balanse mellom økonomi og sikkerhet. Belysningen er utstyrt med trestegsstyring, så for eksempel ved en ulykke vil armaturene umiddelbart gå opp til 100 %, fra 25 %, 50 % eller 75 % av full effekt som er normaldrift. En annen fordel med styring er at de energieffektive armaturene lever lenger, sier Svein Eriksen, Director RD & Operations Lighting i DEFA.

Tunnelbelysning er både teknisk avansert og et komplekst fagområde, hvor DEFA har lang og bred erfaring som markedsleder i Norge. En trygg partner ved prosjektering, besiktigelse, leveranse og support. DEFA har levert mange tusen tunnelarmaturer i det norske marked fordelt på store og små prosjekter, majoriteten i dag er med LED. Alle våre tunnelarmaturer er i syrefast utførelse.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB