Oversikt over solcellemarkedet i 2019 publiseres i mai

Nå er Solenergiklyngen i gang med innsamling av tall og fakta om det norske solcellemarkedet.

Multiconsult gjennomfører på vegne av Solenergiklyngen og NVE, en spørreundersøkelse om installert effekt og priser i det norske solcellemarkedet i 2019, for å gjøre opp status for installert effekt og systempriser i Norge. Dette melder Solenergiklyngen på sine websider.

Datainnsamlingen vil danne grunnlaget for den offisielle statistikken for Norge, som benyttes av offentlige myndigheter og private selskaper. Tallene skal dessuten brukes i Global Market Outlook for Solar Power 2020-2024, som publiseres i juni 2020.

Rådgivere og byggherrer bruker gjerne denne prisstatistikken i sine lønnsomhetsberegninger for solcellesystemer.

Vil nå flest mulig

Nytt av året er at datainnsamlingen blir foretatt i samarbeid med NVE, som har ansvaret for energistatistikken i Norge. Det er i år også lagt inn valgfrie spørsmål om koronakrisen for å få inn mest mulig input på hvordan dette treffer oss og hvordan Solenergiklyngen kan hjelpe.

Offentliggjøres i mai

Når tallmaterialet er ferdig analysert av Multiconsult, vil resultatene blir lagt fram av Solenergiklyngen, trolig den andre uken i mai. Eksakt lanseringsdato vil bli annonsert på www.solenergiklyngen.no.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB