Planlegger solcelleanlegg som skal produsere 250 GWh årlig

Det danske utviklingsselskapet GreenGO Energy har sikret seg finansiering til et ambisiøst solcelleprosjekt i Brønderslev i Danmark. Prosjektet har ikke behov for statlig støtte.

Dette melder GreenGo Energy Group på sine websider.

– Prosjektet er planlagt å bruke et areal på 360 hektar, og blir Danmarks største solcelleanlegg arealmessig, sier GreenGo direktør, Karsten Nielsen.

Solcelleanlegget vil kunne produsere 250 GWh energi årlig. Det tilsvarer forbruket til minst 62 000 husstander, eller cirka 0,8 prosent av Danmarks årlige forbruk.

GreenGo Energy opererer med en forretningsmodell, som ikke krever økonomisk støtte fra staten. Til gjengjeld er sterke finansielle partnere viktige når solcelleprosjektene skal følges til døren. En av de finansielle partnerne er tyske Encavis AG.

– Encavis er med deres erfaring innenfor sol i hele Europa, en ideell partner for solprosjektet i Brønderslev. Å ha sikret finansieringen er en fordel for alle i prosjektet, da vi nå er et skritt nærmere å realiseres. I tillegg til finansieringen hjelper Encavis med å strukturere og optimere prosjektet, sier Nielsen.

Tidligere i år kunne selskapene opplyse at Encavis AG fremover skal finansiere en portefølje på mer en 500 MW subsidiefrie solprosjekter i Danmark.

Ifølge Karsten Nielsen er ikke Brønderslev den eneste kommunen som har fått øynene opp for solenergi. – Det går raskt med den grønne omstillingen, og det er stor etterspørsel etter solenergi blant de danske kommunene. Derfor leter vi alltid etter nye partnere til våre solparker, både finansielle partnere, leverandører og jordeiere, sier Karsten Nielsen.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB