Daikin Europe N.V. styrker sin posisjon i Norge

Daikin Europe N.V., som er et verdensledende selskap innen varme- og klima- og ventilasjonsanlegg, har signert en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene til selskapets norske distributør, Friganor AS, og styrker på den måten sin tilstedeværelse i det norske markedet ytterligere.

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikins produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet. Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge. Dette melder Friganor.

 
 
 
 
Daikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS
 
 
På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikins produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.
 
– Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin-familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS, sier Mr. Tsubouchi, Vise President i Daikin Europe N.V.
 
–  Vi er stolte over å ha vært Daikins eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap. På samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin-gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan vi fortsette vår strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge, samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt, sier Fredrik Engh, daglig Leder i Friganor AS.
 
– Det er betryggende at Fredrik Engh vil fortsette arbeidet med å lede Daikin Norge. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet, sier Mr. Tsubouchi, Vice President i Daikin Europe N.V.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB