Mitsubishi Electric kjøper svensk Climaveneta-distributør

Tidlig i april ble det offentliggjort at Mitsubishi Electric Europe B.V. kjøper det svenske selskapet AQS i sin helhet. AQS er en av Sveriges ledende distributører av kjøle- og varmesystemer, til privat- og proffmarkedet.

AQS har drevet med salg og distribusjon i 35 år og er et godt etablert navn i det svenske proffmarkedet. Mitsubishi Electric har frem til nå vært størst på privatmarkedet i Sverige. Oppkjøpet av AQS gjør nå Mitsubishi Electric Sverige til en komplett leverandør, også til proffmarkedet, melder Mitsubishi Electric i en pressemelding.

–Vi ønsker AQS velkommen til Mitsubishi Electric og gleder oss til å utvide produktspekteret vårt på det svenske markedet. Med utvidelsen står vi enda bedre rustet til å møte etterspørselen etter innovativ og energibesparende Chillerteknologi, sier Itaru Watanabe, Branch President, Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavian Branch.

Økende fokus på varmepumper og Chillers

I Sverige har privatmarkedet for varmepumper vært økende de seneste årene, grunnet økt fokus på energibesparende tiltak. I tillegg har Chillers i større grad blitt et foretrukket system for proffmarkedet og større bygningsmasser. Med oppkjøpet av AQS styrker dermed Mitsubishi Electric Europe seg på viktige områder i Sverige.

Nylig ble det kjent at Climaveneta sine kjølemaskiner og varmepumper nå inngår i produktspekteret til Mitsubishi Electric Norge. Det svenske oppkjøpet av AQS føyer seg dermed inn i rekken av strategiske oppkjøp fra markedslederen, Mitsubishi Electric Europe.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB