Vaillants varmepumpe anerkjennes som «Godt valg»

Det kan være vanskelig å velge varmepumpe, men går man for aroTHERM plus, gjør man et godt valg.

Dette melder Vaillant Group Norge AS.

Det store svenske forsikringsselskapet Folksam, utførte for kort tid siden en stortest av varmepumper. I testen oppnår Vaillants luft til vann varmepumpe, aroTHERM plus, utmerkelsen «Godt valg».

 

 Vaillant aroTHERM plus - Bra Val.

70 varmepumper ble sammenlignet

Som forbruker kan det være vanskelig å følge med på den tekniske utviklingen og velge riktig varmepumpe. Dette er nå blitt betydelig lettere. Et av Sveriges største forsikringsselskaper, Folksam, har nemlig testet og sammenlignet opp mot 70 varmepumper.

Folksam testet forskjellige typer og modeller fra en lang rekke produsenter. I testen kjempes det om å bli tildelt utmerkelsen «Bra val», som best kan oversettes til «Godt valg». Testen og utmerkelsen har som mål å hjelpe huseiere med å gjøre det beste og mest miljøvennlige valget når de investerer i en ny varmepumpe.

Effektivitet, miljø, funksjon og garanti

Stortesten baserer seg på 4 kategorier – effektivitet, miljø, funksjon og garanti – og det gis ulike karakterer avhengig av kategori. Innenfor produkttypen luft til vann-varmepumper, stakk Vaillants aroTHERM plus avgårde med utmerkelsen «Bra val». Samlet sett oppnådde aroTHERM plus en høy score i alle fire kategorier, og kan nå skryte av å være blant de beste varmepumpene i sitt slag.

Utrolig miljøvennlig

Spesielt bemerket gjorde aroTHERM plus seg i kategorien miljø, hvor den ble tildelt høyest mulig karakter. aroTHERM plus har da også vært med på å revolusjonere luft til vann-varmepumper gjennom bruken av et naturlig kuldemedium. Her ble selv CNN forbløffet. Ikke rart, da Vaillant, tross innføringen av et naturlig kuldemedium som reduserer CO2-avtrykket fra 2088 GWP til kun 3 GWP, har klart å skape en varmepumpe som fortsatt er like effektiv som tidligere modeller.

En varmepumpe for hele Norden

At aroTHERM plus klarer seg bra i en test som tar utgangspunkt i det svenske klimaet, vitner om at vi har å gjøre med en varmepumpe som vil klare seg godt og være effektiv i hele Norden – i hvert fall helt ned til -25° C. Det betyr at selv norske vintre ikke vil by på noe problem for aroTHERM plus fra Vaillant.

Du kan lese mer om varmepumpetesten her.

Les mer om Vaillant aroTHERM plus her.

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB