7 av 10 vender tommelen ned for ny nettleie

Den negative tilbakemeldingen på NVEs høring om ny nettleie kommer frem i en gjennomgang av alle høringsuttalelsene, som er gjennomført av Elektroforeningen (EFO).

– Nå må politikerne ta styringen, krever næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie, i en melding fra EFO.

Ny nettleie

Reguleringsmyndigheten for energi (RME), som er en del av NVE, har lagt frem et forslag til ny nettleie. I forslaget gir de landets over hundre nettselskaper mulighet til å velge mellom flere ulike modeller når de skal innføre ny nettleie. Forslaget møter stor motstand, og alt fra forbrukerorganisasjoner til nettselskapene selv frykter at resultatet av forslaget vil bli en klagestorm fra forbrukere som ikke forstår hvorfor strømregningen blir som den blir.

Næringspolitisk direktør i EFO, Per Øyvind Voie, mener politikerne bør ta styringen. Foto: EFO

 

- Tonedøve

RME og NVE fremstår som totalt tonedøve og virker overhodet ikke å være lydhøre for innspill, sier Voie. Han viser til at en av modellene som NVE nå foreslår, såkalt abbonert effekt, ble totalslaktet i forrige høringsrunde, men likevel er med på nytt denne gang. Samtidig er den modellen som desidert flest peker på, både blant nettselskaper og andre organisasjoner, såkalt "Time of Use", helt utelatt. - Det henger rett og slett ikke på greip, sier han oppgitt.

Krever at politikerne griper inn

Nå krever EFO, sammen med 15 andre organisasjoner, at politikerne griper inn. Om en drøy uke, den 15. juni skal de møte olje- og energiminister Tina Bru for å diskutere denne saken. - Vi har store forventninger til at Tina Bru, som øverste politiske ansvarlige, vil gripe inn ovenfor RME og NVE.

Ønsker standardisert modell for hele landet

- Vi er ikke mot ny nettleie, men ønsker en standardisert modell for hele landet. Den må være forståelig for folk flest, og den må ikke ødelegge incentivene for solceller og energieffektivisering.

Vil gi folk rabatt istedet for straff

I stedet for at folk skal bli straffet for å dusje om morgenen og lage middag om ettermiddagen, foreslår EFO at folk skal få rabatt på nettleien dersom de lader elbilen sin om natten. - På den måten oppnår vi målet om bedre utnyttelse av nettet, uten at vi trenger å oppleve telefonstormer eller demonstrasjonstog fra sinte forbrukere, avslutter Voie.

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB