– Ambisjonen er å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastning

 Breeam In-Use er et internasjonalt forvaltnings- og sertifiseringssystem for eiere og forvaltere av bygg, som ble etablert i 2015.

Ambisjonen til Breeam In-Use er å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastning, sa rådgiver Lucy Kongevold Fjermeros i Grønn Byggallianse på frokostmøtet ”Grønn Drift” den 29. oktober. – Det er Grønn Byggallianse som legger til rette for bruken av Breeam In-Use i Norge.

Lucy Kongevold Fjermeros er rådgiver for Breeam In-Use i Grønn Byggallianse. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

 

Breeam In-Use ble startet i 2015 som et supplement til Breeam-Nor. Breeam In-Use er for eksisterende bygningsmasse, mens Breeam-Nor er for nye bygg, sier Fjermeros. – Det er eiere og forvaltere som registrerer byggene sine selv.

– De første byggene ble i Norge registrert i 2016. Siden er flere og flere bygg kommet til. Totalt er det nå utstedt 195 sertifikater på Breeam In-Use i Norge, sa Fjermeros.

For registrering etter den nye manualen, som kom i mai i år, koster det £ 500 å registrere bygget sitt, og £ 800 per sertifikat. – Det er to sertifikater, og man velger selv om man kun vil sertifisere en del, eller to, sa Fjermeros. – Resertifisering med få endringer, koster £ 250. Dette betales direkte til Building Research Establishment (BRE) i England, som eier og forvalter ordningen.

Etter at man har sertifisert bygget, som kan gjøres av byggeieren selv, må dokumentasjonen kontrolleres av en revisor. – Kontrollen består i at revisor sjekker dokumentasjonen, som kan være på norsk, og i tillegg tar en befaring på bygget, sier Fjermeros.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 35/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

  

Mer informasjon om Breeam In- Use, finner du her!

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB