– Anbudene begrenser den teknologiske utviklingen

Schneider Electric har vært tungt involvert i prosjektet på Hvaler,  og har levert det meste av teknologien på anlegget, eksempelvis kommunikasjonssystem (SCADA), styringssystem (PLS), elbil-ladestasjoner, omformere og batterikontrollsystem for lagring av produsert energi i batterier.

I tillegg har Schneider Electric deltatt sammen med flere aktører om utviklingen av selve piloten, og administrerende direktør i Schneider Electric Dagfinn Ringås mener det er slike samarbeid som gir de smarteste løsningene.

 

Administrerende direktør i Schneider Electric Dagfinn Ringås holdt et innlegg under åpningen av Sandbakken Mikrogrid og Energipark. Foto: Tekniske Nyheter

 

– Å dele kunnskap i klyngene hjelper oss med å dra nytte av IoT (internet of things). Når privat næringsliv, det offentlige og akademia jobber sammen om større prosjekter, får man til helt andre ting enn hvis hver mann har ansvar for sitt, sier Ringås i en melding fra Schneider Electric.

Anbudene må endres

En av bremsene for den teknologiske utviklingen er, ifølge Ringås, hvordan anbudene er organisert. Anbudene er som regel satt sammen av en rekke oppgaver, hvor ting ikke blir koblet sammen med software.

– Prosjekter som mikrogridanlegget på Hvaler, har blitt formet underveis. Her har vi virkelig fått mye ut av samspillet mellom næringslivet, offentlige aktører og akademia. En overføring av dette til anbudsprosessene, vil ha stor verdi for Norge AS, sier Ringås.

Ringås  oppfordret samarbeidspartnere og olje- og energiministeren, til å fremsnakke effekten av tverrfaglig samarbeid og å vise til prosjektet i Hvaler som et illustrerende eksempel på det.

 

Publisert: 23.9.2017

 

Relatert sak: – Kan klare seg uten strøm fra strømnettet i et halvt år

 

 

 

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB

Admin