ASKO vant ”Næringslivets klimapris 2020”

ASKO ble torsdag 12. november tildelt Næringslivets klimapris. Prisen er et samarbeid mellom NHO, NTNU og Zero.

ASKO er Norges største grossist og får prisen for innsatsen med å redusere klimagassutslippene fra sin virksomhet. Firmaet har 600 lastebiler på veiene, og er med det en svært viktig pådriver for innfasing av innovative løsninger og teknologiske nyvinninger, melder Zero.

– ASKO har etablert dialog med flere andre aktører og viser stort pågangsmot og engasjement for å lykkes. Den samlede effekten av tiltakene ASKO har gjennomført, vil være svært store i Norge, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero.

Foto: Zero

Juryen sier i begrunnelsen at ASKO viser vei og bereder grunnen for at andre lettere skal kunne følge etter.  ASKO er tidlige brukere av ut- slippsfrie lastebiler. De har dratt med seg Scania til å utvikle batteri- og hydrogen-elektriske alternativer til dieselbruken i vanlige lastebiler. På samme måte jobber de nå med utvikling av selvgående, elektriske transportferger for Oslofjorden. ASKO bruker også egen vindkraft for å bli selvforsynt med fornybar kraft, og bygger solcelleanlegg på taket til alle ASKOs distribusjonslagre.

– Denne prisen gir alle oss i ASKO en ytterligere inspirasjon til å stå på – og brøyte vei – for det grønne skiftet, sier Torbjørn Johannson, styreformann i ASKO.

Resten av de topp-tre nominerte var Bonheur med datterselskaper og Norsk Kylling.  Bonheur med datterselskaper har i løpet av en femårsperiode beveget seg fra å ha hovedvekten av aktiviteten innen rigg og olje, til å ha nær hundre prosent av sin portefølje i fornybar energi. Norsk Kylling var nominert for utvikling og bygging av et slakte- og foredlingsanlegg som setter en ny miljøstandard innen global næringsmiddelindustri.

Næringslivets klimapris ble i år delt ut for syvende gang. Næringslivet er sentrale i omstillingen til lavutslippssamfunnet. Formålet med prisen er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon og nyskaping i norske bedrifter, samt gi oppmerksomhet til bedrifter som har skapt gode resultater og går foran i det grønne skiftet.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB