Det nye massivtrehuset på Gjennestad har luft som energibærer

– I det nye miljøriktige praktbygget på Gjennestad, har GK Tønsberg basert sin leveranse på romregulering og ventileringsutstyr fra Lindinvent.

– Dette er det første prosjektet hvor vi i tillegg til temperatur- og luftmengdekontroll og lysstyring har levert et avansert solskjermingssystem som slipper varme inn i rommet, dersom det er et oppvarmingsbehov.

Dette sier Jan Bergstrøm, distriktssjef i GK Inneklima i Tønsberg, ifølge gk.no.

Ved hovedinngangen til Gjennestad videregående skole kan vi se data fra GK Cloud-løsningen. Foto: GK

 

Tirsdag 21. januar åpnet nye Gjennestad videregående skole i Vestfold, et signalbygg med kortreiste massivtreelementer fra like kortreist trevirke.

– Vi har fullklimatisert klasserommene med oppvarming gjennom ventilasjonen, og kanalanlegget er utført som en ringledning, sier Mads Mysen, fagdirektør i GK.

GK i Tønsberg har utviklet klimatiseringsløsningene i dette bygget. Bygget ligger på GK Cloud, og det driftes lokalt, men dataene ligger også tilgjengelig i skyen, slik at GK kan gå inn og hjelpe til om det skulle være noe.

– Dette prosjektet er utviklet i samarbeid med prosjekteringsavdelingen, BA og entrepriseavdelingen. Det er viktig at vi jobber godt sammen og at vi i fellesskap kan levere løsninger som er bruks- og energieffektive. Jeg ønsker også trekke fram samarbeidet vi har hatt med byggherren Geir Fossnes. Et slikt samarbeid er gull verdt under et prosjekt som dette, sier Jan Bergstrøm.


Les mer om massivtrebygget på Gjennestad, her!

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB