Fra dieselgeneratorer til hydrogenbrenselceller

Lyskiltprodusenten Saferoad har nå testet hydrogenbrenselsceller istedenfor dieselgeneratorer for å lyse opp veiskiltene.

Det er utslippsfrie brenselsceller drevet av GENIE® Hydrogen fra Linde som har hjulpet lysskiltprodusenten Saferoad med å redusere både støy og forurensning, melder Linde i en pressemelding.

Saferoad bytter til GENIE® Hydrogen til sine skilter. Foto:Linde

 

Sverige er, i likhet med Norge, mørklagt store deler av høsten og vinteren. I perioden oktober til februar har Stockholm i snitt mindre enn tre timer sollys per dag, hvilket betyr at bilister ofte kjører i mørke.

På grunn av dette er opplyste veiskilt meget viktige for å informere bilister om potensielle trafikkfarer eller andre hendelser som veiarbeid eller ulykker.

Tidligere har Saferoad stolt på at dieselgeneratorer skal levere den strømmen som kreves for å holde skiltene lysende gjennom de mørke og lange svenske nettene. Nå bytter Saferoad til rent hydrogen. Mens dieselgeneratorer generelt har vært pålitelige, var de ikke helt uten problemer. – Vi fikk ofte klager på dieselgeneratorene, spesielt når de ble utplassert i boligområder, forklarer Urban Carlsson, Business Area Manager hos Saferoad i Sverige.

Generatorene var ekstremt støyende og slapp også ut store mengder eksos. Bruken av diesel, som er et fossilt drivstoff, økte dessuten Saferoads miljøpåvirkning – noe Carlsson og hans kolleger var opptatt av å gjøre noe med. – For Saferoad er det viktig å redusere miljøpåvirkningen, både på grunn av krav fra våre kunder og våre eiere, sier han.

Kombinert med en HYMERA®-generator kan den nye GENIE®-hydrogenflasken generere 7 000 wattimer med strøm – nok til å drive to 50-watts LED-lys i 72 timer i strekk

Den økte kapasiteten til GENIE® reduserer vedlikeholdskostnadene for Saferoad. Med dieselgeneratorer måtte man tidligere gjennomføre 2-3 vedlikeholdsbesøk i uken, nå trenger man kun ett besøk i uken.

Etter en rekke tester utført sammen med Linde, har Saferoad hittil installert GENIE®/HYMERA® hydrogenløsningen på seks opplyste veiskilt.

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB