Gjennomsnittsprisen for lading i borettslag er 1,46 kroner per kWh

Hele 1,5 millioner nordmenn bor i et borettslag eller sameie. I takt med elektrifiseringen av bilparken, har løsninger og priser for elbillading blitt et sentralt tema på årsmøter over hele landet.

Nå viser en stor analyse av ladeløsninger og ladeadferd, hvor mye det er vanlig å ta betalt for elbillading, og hvor billig det faktisk er å drifte et ladeanlegg i norske borettslag og sameier, melder Defa.

Selskapet er en av Nordens ledende leverandører av ladeløsninger til borettslag og sameier. De har analysert over 679 000 ladeøkter utført i et utvalg av deres egne anlegg i Norge. Analysen viser tydelig at de fleste borettslag og sameier har lave drifts- kostnader og gir beboerne fordelen av billigst mulig lading.

 

 

Analysen til Defa viser at hver bil i gjennomsnitt får 11,98 kWh hver gang den lader. Foto: Defa

 

– Vår statistikk viser at gjennomsnittsprisen norske borettslag tar for lading i år, er 1,46 kroner per kWh. Analysen viser at hver bil i gjennomsnitt får 11,98 kWh hver gang den lader, så med andre ord koster en gjennomsnittlig ladeøkt 17,49 kroner. Det dekker løpende kostnader til strøm, nettleie, avgifter, betalings- og administrasjonsløsning, samt en buffer for prisvariasjon gjennom året, sier Anders Granquist i Defa.

De fleste borettslag og sameier i analysen tar betalt etter en kostbasert modell, uten høye påslag per kWh.

– Faktisk klarer man seg fint med et påslag på strømutgiftene på under 50 øre pr. kWh for å få et anlegg til å gå rundt, sier Granquist. Beboerne betaler rett inn på en konto disponert av borettslaget. Dette fjerner bekymringer i forhold til arbeid med administrasjon og fordeling av kostnader. Vi anbefaler en evaluering av strømprisene på halvårig basis for å sikre en best mulig pris for beboerne, samtidig som man unngår å gå med tap.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB