Gjenoppbygging med miljøutbytte

Som det første forsikringsselskapet i Norge, gir Gjensidige kundene valg i bærekraftig retning ved gjenoppføring av skadde bygninger. Løsningen er utviklet i tett dialog med Grønn Byggallianse.

Næringslivs- og boligsammenslutningkunder kan velge å gjenoppføre byggene til BREEAM NOR-sertifisering. På denne måten bidrar man til en mer bærekraftig bygningsmasse, samt sprer kunnskap om klima- og miljøvennlige måter å bygge på, melder Grønn Byggallianse.

 

Leder for næringsliv i Gjensidige, Lars Gøran Bjerklund. Foto: Grønn Byggallianse

Kunder som lykkes med å fremlegge BREEAM-sertifikat etter gjenoppbygging, får utbetalt ytterligere 5 prosent av erstatningen de opprinnelig fikk å bygge for.

– Dette er gledelig, og en milepæl i arbeidet med bærekraftige skadeoppgjør, sier leder for næringsliv i Gjensidige, Lars Gøran Bjerklund.

– Vi trenger incentiver som dette for å øke miljøbevisstheten i byggenæringen og stimulere til konkret handling. Krav om sertifisering som dokumentasjon av grønne bygg hindrer også grønnvasking, sier daglig leder Katharina Bramlsev i Grønn Byggallianse.

Gjensidiges kontor i Schweigaardsgate 21, er Norges første BREEAM Excellent-bygg. – Vi synes det er gledelig å kunne spre kunnskap om BREEAM videre til våre kunder, sier Bjerklund.
– Dette er noe av det mest konkrete og miljøvennlige vi kan gjøre med en bygningsforsikring, og en god start på et pågående arbeid mot mer miljø- og klimavennlig skadeoppgjør, sier han.

 

 Eksempel på miljøutbytte

En kunde får 100 millioner kroner til å bygge opp etter brann. Når bygget er ferdig, og kunden kommer til Gjensidige med BREEM NOR-sertifikatet, får de utbetalt 5 millioner kroner (5 prosent) som et miljøutbytte. 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB