Restavfall blir sendt med båt fra Bodø til Tromsø

De neste fem årene skal Iris sende nærmere 40 000 tonn restavfall med båt til energigjenvinning i Tromsø. Det betyr hele 1 600 færre vogntog på veiene og en solid miljøgevinst.

– Vi er veldig godt fornøyde med at vi har fått til en avtale med Remiks og Kvitebjørn Varme i Tromsø. Den har stor betydning både samfunnsmessig og miljømessig, sier daglig leder Harald Østbø i Iris Produksjon på Iris´s webside.

Iris sendte nylig den første båtlasten med restavfall til Kvitebjørn Varmes energigjenvinningsanlegg i Tromsø. Foto: Iris

Fra vei til hav

– Vi er opptatte av både vårt samfunns- og miljøansvar og har et klart mål om å få avfallet bort fra veiene og over på mer miljøvennlig transport. Ved å sende avfallet med båt i stedet for med bil, blir utslippene mer enn halvert. I tillegg bidrar vi årlig til 320 færre vogntog på veiene, noe som reduserer kjøring på vei med 168 000 kilometer i året. Det er omtrent fire ganger avstanden rundt ekvator. Og det på en tid av året med vanskelige kjøreforhold, sier Østbø.

 Avtalen med Kvitebjørn Varme og Remiks er på opptil 8 000 tonn med restavfall i året. Det er litt under halvparten av den totale mengden som Iris tar imot.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 37/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her! 
 

 FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB