Skal redusere utslippene med hundre prosent innen 2050

Klimainitiativet ”Science Based Targets” har godkjent Borregaards mål for reduksjon av klimagassutslipp. Borregaards utslipp skal reduseres med 53 prosent innen 2030 og 100 prosent innen 2050, sammenlignet med basisåret 2009.

Borregaard sluttet seg til ”Science Based Targets Initiative” i 2017, og har satt vitenskapelige mål for reduksjon av klimagassutslipp som er i tråd med nivået som kreves for å begrense den globale temperaturøkningen til 1,5 grader Celsius innen 2050, melder Borregaard i en pressemelding.

 

 Borregaard i Sarpsborg. Foto: Borregaard

 

– Vi har satt ambisiøse mål for langsiktige klimagassreduksjoner, og forplikter oss til å gjennomføre en rekke nye klimatiltak. Vi skal fremme en bærekraftig utvikling gjennom å minimere negativ miljøpåvirkning fra produksjon og å maksimere positiv miljøpåvirkning gjennom produktene vi produserer, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

Nådd 34 prosents reduksjon

Siden 2009 er direkte og indirekte CO2-utslipp fra Borregaard allerede redusert med 34 prosent. Målet om å redusere utslippene med hundre prosent innen 2050, skal blant annet oppnås ved å redusere energiforbruket ytterligere og samtidig øke bruken av fornybar energi. I tillegg forutsettes teknologiutvikling innen karbonfangst og -lagring.

Borregaard har i tillegg fått godkjent ”Science Based Targets” for reduksjon av indirekte klimagassutslipp med 30 prosent innen 2030 og 75 prosent innen 2050, med basisår 2017. Indirekte utslipp er utslipp som ikke oppstår direkte i forbindelse med Borregaards produksjonsprosesser, slik som utslipp forbundet med transport av varer, produksjon av råvarer og annet.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 2/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB