– Det er fossil fyringsolje som blir forbudt, ikke oljefyren

– Det haster overhodet ikke med å fjerne oljefyren, sier salgsdirektør Trond Petter Varang i Flogas Norge AS. Det er nemlig den fossile fyringsoljen som blir forbudt fra 2020, ikke oljefyren du har i kjelleren!

Leverandører av alternative oppvarmingsløsninger har de siste årene markedsført sine produkter og tjenester aktivt mot privatmarkedet for å fremme sine alternativer til fossil fyringsolje. Mange privatkunder opplever denne markedsføringen som villedende, skriver Flogas i en pressemelding. Riktignok blir det fra og med 2020 et forbud mot oppvarming av bygg med fossil fyringsolje, men det betyr ikke nødvendigvis at oljefyren din må byttes. Du kan nemlig høyst sannsynlig fortsette å bruke oljefyren din med klimavennlig biofyringsolje.

Salgsdirektør Trond Petter Varang i Flogas Norge AS. Foto: Flogas

 

– I media kan man lese historier om privatpersoner som betaler flere hundre tusen kroner for en varmepumpe. For mange er dette en veldig stor investering, og det kan være betryggende å vite at det ikke er noe pålegg om å bytte ut selve oljefyren. Det er bare å ringe oss i Flogas, så sørger vi for at det kommer en fyringstekniker på befaring hjem til deg og vurderer om anlegget ditt er tilrettelagt for biofyringsolje. Hvis anlegget er i god teknisk stand er det som regel bare små modifikasjoner som må gjøres før du er klar til nok en vinter med din gamle oljefyr, sier Varang.

Mens prisene på diesel og fyringsolje har gått opp, har det motsatte skjedd med Flogas XO biofyringsolje. – Nå som prisene blir mer og mer konkurransedyktige har vi stor tro på at mange vil velge å fortsette med sin eksisterende oljefyr istedenfor å investere i en ny oppvarmingsløsning, sier Trond Petter Varang.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB