Femte ORC-turbin til Solør Bioenergi

Solør Bioenergi var blant de første i bransjen, da de allerede i 2018 valgte å oppgradere varmeverket i Hörby i Sverige til kraftvarmeverk. Siden da har varmeverkene både i Svenljunga og Vilhelmina blitt komplementert med ORC-turbiner.

I år kommer ytterligere to varmeverk, i Flen og Tomelilla, til å begynne å produsere egen elektrisitet som en del av selskapets mål for økt energieffektivisering, dette melder Againity.

I tillegg til kraftige besparelser av varmeverkenes energikostnader så er ORC-installasjonene i samsvar med Solør Bioenergis målsetning om å ta vare på skogens ressurser og å bane vei for et fornybart samfunn med lavere CO2-utslipp.

 

Againitys 315 kW ORC-turbin har tidligere blitt levert til Solør Bioenergis varmeanlegg i Svenljunga. Fotograf: Fredrik Malmlund


– Med de positive erfaringene vi har fra Againitys ORC-turbiner på flere steder, ser vi nå frem til å installere en turbin på vårt anlegg i Flen, sier Jan Lindkvist hos Solør Bioenergi AB. – Med en ORC-turbin og installasjonen av elfilter i 2022, er anlegget vel forberedt for kommende år.

De to nye ORC-turbinene som installeres ved varmeanleggene i Flen og Tomelilla, vil hver ha en installert effekt på 100 kW elektrisitet. Til sammen anslås anleggene å produsere 951 MWh elektrisitet per år, noe som tilsvarer en besparelse på om lag 855 tonn CO2-ekvivalenter. Siden mesteparten av elektrisiteten som produseres vil bli brukt internt på varmeanleggene, medfører investeringen også betydelige økonomiske besparelser gjennom reduserte kostnader for krafthandel, strømnett og energiavgift.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 162021. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB