Fjernvarmeanlegg åpnet på Elverum

I 2015 vedtok Eidsiva å bygge et nytt fjernvarmeanlegg i Elverum, etter at Eidsiva kjøpte Elverum fjernvarme i 2014. Torsdag 14. september ble det første spadetaket med treflis til det nye anlegget, tatt.

– Bioenergi er viktig for oss i Eidsiva. For oss handler det blant annet om å utnytte det energigrunnlaget som ligger i skogen, og beholde ressursene i Innlandet. Derfor er vi veldig glade for at vi nå kan offisielt åpne det nye fjernvarmeanlegget her på Elverum, sa Eidsivas konsernsjef Øistein Andresen til de om lag femti fremmøtte på den offisielle åpningen.

Ordfører i Elverum kommune Erik Hanstad, daglig leder i Eidsiva Bioenergi Ola Børke og konsernsjef i Eidsiva Øistein Andresen. Foto: Eidsiva

 

Fjernvarmen fra anlegget bidrar til å redusere oljeforbruket i Elverum, noe som er en vesentlig miljøfaktor, samtidig som brenselet er kortreist fra lokale leverandører av trevirke.

– Oppgradering på varmesentralen på Vestad og en videre utvikling av fjernvarmeleveransene i Elverum bidrar til redusert forbruk av fossilt brensel til fordel for fornybar fjernvarme, sier daglig leder for Eidsiva bioenergi Ola Børke.

Eidsiva drifter og prosjekterer ti hel- og deleide bioenergianlegg i Oppland og Hedmark, og leverer fjernvarme i ti byer og tettsteder i Innlandet.

– Vår ambisjon er å vokse videre innen bioenergiproduksjon i Innlandet, og planene innebærer innkjøp av betydelige mengder biomasse fra skogeiere og treindustrien hvert år. Anlegget her på Elverum brenner flis fra rivningsvirke og returtre. Det vil årlig motta om lag 15 000 tonn råstoff og vil i 2017 levere om lag 50 GWh med miljøvennlig varme til våre kunder i Elverum, sa Andresen.

– Takk til leverandørene som har vært med oss på laget i dette prosjektet, og spesielt takk til totalleverandør Järnforsen. Vi ønsker også å rette en takk til Elverum kommune for det gode samarbeidet og tilretteleggingen som er lagt til grunn for prosjektet, sa Andresen.

 

 Publisert: 13.10.2017

 

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB