Fornybar varme på Ås

Statsbygg har skrudd på miljøvennlig fjernvarme i Veterinærbygget som er under oppføring på Campus Ås. Dette vil kutte utslippene på byggeplassen med rundt 600 tonn CO2 i året.

Dette melder Statsbygg.

– Fornybar varme fra Stat-krafts fjernvarmeanlegg skal forsyne Statsbyggs største byggeprosjekt med varme både i byggefasen og når bygget står ferdig i 2020, sier Per Roar Nordby, assisterende prosjektdirektør i Statsbygg.

Varmepåkobling på Campus Ås. Tormod Gevelt (t.v.), prosjektleder i Statskraft, og Per Roar Nordby, assisterende prosjektdirektør i Statsbygg. Foto: Morten Nordahl Ellingsen

 

Fossilfrie byggeplasser er et viktig tiltak for å redusere klimagassutslippene. Vanligvis brukes diesel- og gassaggregater til tørking og oppvarming av byggeplasser, men fra og med i dag vil de første delene av det 63 000 kvadratmeter store byggeprosjektet varmes opp av fornybar fjernvarme.

Det nye Veterinærbygget på Campus Ås skal bli et passivhus, og fjernvarmeanlegget skal forsyne bygningen med miljøvennlig energi. Kontrakten med Statkraft er på 5 GWh fornybar varme. Anlegget varmer også opp resten av NMBU og kommunale bygg i Ås sentrum.

Biobrenselet som brukes i fjernvarmeanlegget består av kortreist treflis fra nærområdet.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB