Har som mål å levere minimum 100 000 tonn flis årlig til Danmark

Viken AT Market AS har signert en samarbeidsavtale med HedeDanmark AS om å bygge opp en leveranse av skogflis til det voksende danske energimarkedet.

Samarbeidsavtalen styrker partenes mulighet for å bygge opp en rasjonell og konkurransedyktig verdikjede basert på en bærekraftig fornybar ressurs. Avtalen har et mål om minimum 100 000 tonn flis årlig innen 2020.

 

 

Produktsjef Ernst Secher Eriksen i Hede Danmark (t.v) og key account manager i Viken AT Market, Håkon H. Myhra.  Foto: Stine Solbakken

 

Som en del av ”det grønne skiftet”, gjøres det betydelige investeringer i det danske energimarkedet. Fossile ressurser skal byttes ut med fornybare ressurser. Som den første hovedstaden i verden, har København et mål om å bli CO2-nøytral innen 2025, melder Viken Skog.

Samarbeidsavtalen med HedeDanmark om betydelige flisleveranser til et voksende dansk energimarked, betyr at Viken AT Market inntar en tydelig posisjon som en aktør i det danske markedet. Norge har et stort potensial for økt utnyttelse av skogsflis som en fornybar ressurs.

– Ved å ta en posisjon i markedet, ønsker vi å styrke hele verdikjeden og sikre en langsiktig avsetning av norsk fornybar bioenergi, sier Anders Øynes, CEO i Viken AT Market AS.

Produksjon og leveranser av flis vil foregå fra kystterminaler fra Oslofjorden til Mandal. Flisproduktene vil skipes i kostnadseffektive bulkleveranser direkte til forbrukende kunder i Danmark.

HedeDanmark er en de store leverandørene av treflis til det danske markedet, og det meste av treflisen stammer fra de danske skogene. Men omstillingen til treflis hos en rekke større kraftverk, gjør at det er nødvendig å importere treflis, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Stabile leveranser av flis er avgjørende for en bæredyktig produksjon av energi og varme til danske virksomheter og forbrukere. Avtalen om import av treflis fra Norge er viktig for at HedeDanmark kan støtte og sikre fortsatt utvikling av bæredyktig energi i Danmark, sier Steen Riber, divisjonsdirektør i HedeDanmark.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB