Solør Bioenergi installerer flere ORC-turbiner

Etter fjorårets turbininstallasjon på Hørbys varmeverk i Sverige, velger Solør Bioenergi nå å komplettere med ytterligere ORC-turbiner for lokal elproduksjon fra biobrensel. Denne gangen på de noe større varmeverkene i Svenljunga og Vilhelmina.

– Fantastisk at vårt anlegg i Svenljunga kan produsere fornybar elektrisitet som kan forbrukes lokalt, sier Niclas Eld, regionsjef for Solør Bioenergi Vest ifølge en melding fra Againity AB. – Dette er bare begynnelsen. Fremover vil vi se ORC-turbiner på enda flere av våre varmeverk.

 

– Fremover vil vi se ORC-turbiner på enda flere av våre varmeverk, sier Nicklas Eld, regionsjef Solør Bioenergi Vest. Foto: Againity AB

 

Solør Bioenergi finnes på over 137 steder i hovedsakelig Sverige og Norge og er en ledende aktør innen fornybar energi fra biobrensel.

Varmeverkene i Svenljunga og Vilhelmina komplementeres nå med ORC-turbiner med en installert generatoreffekt på henholdsvis 315 og 250 kW.  Etter disse installasjonene kommer Solør Bioenergi til å bidra med cirka 2,6 GWh biobrenselbasert kraft per år fra sine tre småskala kraftvarmeverk.

I Svenljunga er det en returfyrt kjele som kompletteres med elproduksjon og i Vilhelmina er det en flisfyrt kjele.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 37/2019. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB