Starter med biogassdrevet produksjon

Rockwool som er en av Danmarks store energiintensive produksjonsbedrifter, tar nå et skritt mot en grønnere fremtid. Selskapets to danske fabrikker skal fra 1. januar 2021 omstille de store smelteovnene til biogass.

Det betyr at Rockwool som har et av Danmarks største CO2-utslipp, reduser utslippene med 110 000 tonn per år, eller 70 prosent, noe som tilsvarer Danmarks klimamål i 2030. Dette melder Rockwool.

 

Foto: Rockwool

 

– Danske virksomheter spiller en avgjørende rolle i den grønne omstillingen, og vi er stolte av å vise at det er mulig å omstille industriprosesser med meget høye temperaturer, sier Frank Larsen adm.dir. i Rockwool Nordics.

Rockwool har de siste ti årene investert over 500 millioner danske kroner i moderniseringen av de danske fabrikkene, og over 50 utviklingsingeniører har i tett samarbeid med de danske fabrikkene, arbeidet med å utvikle den nye innovative teknologien.

– Det er også en viktig investering for å kunne imøtekomme byggebransjens stigende fokus på klimavennlige byggematerialer. Skiftet i produksjonsmetode gjør oss uavhengige av fossile brensler i Danmark. Dermed gir vi våre kunder enda et godt argument for å velge våre produkter; fordi vi kan levere brannsikker stenullisolering av høy kvalitet med et markant lavere CO2-avtrykk, sier Larsen.

Rockwool produserer stenull ved å smelte sten. Det krever høye temperaturer og dermed store menger energi. Å kunne smelte ved 1 500 grader ved hjelp av biogass, er en banebrytende, industriell oppfinnelse, som vil kunne bidra til grønn omstilling i en lang rekke industrier i Danmark og globalt, sier Larsen.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 29//2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB