– Vi kan bidra med småskala, lokal og væruavhengig elproduksjon

Interessen var stor da Alvestad Energi AB i Sverige arrangerte studiebesøk på varmeverket i Moheda, som nå kan titulere seg som kraftvarmeverk.

Under studiebesøket fikk deltakerne mulighet til å stille spørsmål og lære seg mer om Alvesta Energis nye ORC-turbin. Turbinen muliggjør lokal elproduksjon med hjelp av hetvann fra den eksisterende kjelen som fyres med lokal treflis, et restprodukt fra sagbruket på naboeiendommen, melder Againity.

Bengt Andersson, driftstekniker på Alvesta Energi, David Frykerås, VD på Againity, og Håkan Nilsson, fjernvarmesjef på Alvesta Energi, foran den nye ORC-turbinen som produserer grønn elektrisitet fra skogsflis. Foto: Againity

 

Det var i løpet av høsten 2019 at ORC-turbinen ble oppkoblet og satt i drift på varmeverket i Moheda, noe som gjorde at Alvesta Energi ble først i Småland med småskala kraftvarme. Investeringen innebærer at anlegget kan produsere cirka 170 000 kWh elektrisitet per år, i tillegg til varmen som allerede produseres til fjernvarmenettet i Moheda.

– Investeringen i ORC-turbinen gjør at vi i tillegg til varmeproduksjon kan bidra med småskala, lokal og væruavhengig elproduksjon, sier Mats Karlsson, VD for Alvestad Energi AB.
I dag savner cirka 400 varmeverk i Sverige elproduksjon, og det er stadig flere energiselskaper som velger å gå i Alvestad Energis fotspor ved å oppgradere sine varmeverk til kraftvarmeverk.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 5/2020. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB