– Dette bygget flytter hele bransjen

Den 1. september ble grunnsteinen til Powerhouse Brattøra lagt ned. Bygget blir Norges mest energieffektive kontorbygning og vil bli et forbilde for hele bransjen.

Dette melder Enova. – Det som gjør dette bygget spesielt, er at det syr sammen mange enkeltteknologier som hver og én er viktige for å sikre fornuftig energibruk og reduserte klimagassutslipp. Totaliteten i bygget her er mer gjennomtenkt og flytter fronten av hva som er gjort tidligere, sier Enova-direktør Nils Kristian Nakstad.

 

 Fra grunnstennedleggelsen til Powerhouse Brattøra. Kilde: Enova

 

– Ved å ha høye energiambisjoner så flytter man hele bransjen med gode eksempler og gode historier. Dette blir et forbilde på hvordan byggebransjen skal bygge sine bygg fremover, sa Nakstad.

Prosjektet bygger på erfaringene fra rehabiliteringsprosjektet Powerhouse Kjørbo i Sandvika og vil kombinere smarte energiløsninger og kjent teknologi på nye måter.

Skal levere strøm til nabobygg

Solcelleanlegget på det sydvendte skråtaket vil ha en effekt på rundt 700 kW, skrev Enova i en omtale av prosjektet i oktober 2015. Anlegget er så stort at det også skal levere energi til Entras andre bygg i området.

Byggene skal årlig produsere nærmere 1 GWh energi. Samtidig vil energibehovet ligge under en tredel av nivået for vanlige kontorbygg.

– Energisystemet i Powerhouse skal sette en ny standard for energioptimale systemløsninger i bygg, hvor systemene skal levere akkurat den mengden energi som er nødvendig, sa daværende leder Kim Robert Lisø i Powerhousesamarbeidet til Enova i 2015.

 

Publisert: 23.9. 2017

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB