Fanget 7,2 kWh per m2

 Årets ”Fang energityven” avdekket tiltak som kunne gitt en besparelse på 7,2 kWh per m2. Dette er omtrent det samme som i 2017 da det ble avdekket 6,9 kWh per m2.

– De årene vi har gjennomført ”Fang energityven”, så har det vært mellom 5 til 9 kWh per m2 som har blitt avdekket, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Resultatet av årets ”Fang energityven” ble presentert på ”Årets grønne driftskonferanse” den 14. november.

 

– Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energityver stjeler fra norske bygg, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Tekniske Nyheter

 

I år var det 65 til 70 bygg som var med. – Hvis vi ganger opp resultatet med de 40 millioner m2 medlemmene i Grønn Byggallianse disponerer, så er det snakk om en besparelse på 280 GWh, og da nærmer vi oss et halvt Alta-kraftverk, sier Småge.

– Dette viser et øyeblikksbildavpå hva man egentlig kan finne, sier Småge. – Mange sier at den feilen vi fant, ikke ville vart et helt år. Så man kan ikke regne det inn som en årlig energireduksjon.

– Hadde vi dratt ut to måneder senere, så ville kanskje lyset vært fikset, men da kunne det vært noe annet som var galt, sier Småge.– Vi får samme resultatet hvert år vi er ute, cirka 7 kWh per m2, så dette gir nok et bra bilde på hva energityver stjeler fra norske bygg, sier han.

– Noen av medlemmene våre synes dette er så interessant, at de skal gjennomføre ”Fang energityven” tre ganger i året for å få med seg alle sesongene, sier Småge.

 

”Fang Energityven”

Hver høst oppfordrer Grønn Byggallianse medlemmene til å gå en natterunde i sine bygg for identifisere energityver. Det er snakk om lys, anlegg og utstyr som går unødvendig utenom brukstid. Energityvene kartlegges, beregnes og resultatene presenteres på Grønn Byggallianses årlige driftskonferanse.

                                                                                  

 Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB