Glencore Nikkelverk vant Sørlandets Energipris

Raffineringsverket er kåret til den beste bedriften på Sørlandet innen smart energibruk.

– Det er mange som er dyktige på energieffektivisering på Sørlandet, så det å vinne Sørlandets Energipris er ekstra gjevt for oss. Anerkjennelsen er motiverende for det videre arbeidet med smart energibruk, og inspirerer til å sette enda høyere mål for fremtiden, sier direktør for Operational Excellence i Glencore Nikkelverk, Kai Johansen, ifølge LOS Energy.

Fornøyde: Operational Excellence, Kai Johansen (t.h.) og økonomidirektør Jørn Jacobsen (t.v.) i Glencore Nikkelverk mottok prisen på vegne av alle de ansatte. I midten adm. dir. i LOS Energy, Atle Knudsen. Foto: Los Energy

 

Basert på nominasjoner fra fagfolk i ulike bransjer valgte en fagjury fra LOS Energy ut de beste på Sørlandet innen smart energibruk. Treforedlingsbedriften Huntonit AS, iskremprodusenten Hennig Olsen og betongelementprodusenten Contiga var blant de nominerte, men ble utkonkurrert av Glencore Nikkelverk i finalen av Sørlandets Energipris.

De ansatte er driveren

Glencore Nikkelverk har satset systematisk på energieffektivisering og energiledelse siden 2013. Johansen trekker frem de ansatte som driveren for at Glencore Nikkelverk har lykkes i sin satsing.

– Vi har et kompetent og engasjert energiteam som bidrar til å identifisere og gjennomføre avdelingenes energitiltak, og til videreutvikling av vårt energiledelssesystem. Det er de ansatte som er ute i driften som har førstehåndskjennskap til hvor vi sløser mest energi – så det er viktig at de har eierskap til dette. Det er summen av alle små forbedringer som til slutt utgjør en vesentlig forskjell. På bare litt over fire år har vi redusert energiforbruket betydelig, samtidig har vi forbedret både produktkvaliteten og stabiliteten i prosessene våre, sier Johansen.
Prisen ble delt ut under LOS Energy Day på Sørlandet. Blant tidligere vinnere av Sørlandets Energipris er Kristiansand kommune, Eramet Norway Kvinesdal og Asko Agder.

Sørlandets Energipris skal gå til en virksomhet som er blant de beste på Sørlandet innen energieffektivisering og energiledelse. I fagjuryens begrunnelse er det lagt vekt på at bedriften har jobbet systematisk med dette over flere år og oppnådd vesentlige energibesparelser, samtidig som de har skapt gode ambassadører blant de ansatte.

– Glencore Nikkelverk er en ærverdig bedrift som bygger på over hundre år gamle tradisjoner på Sørlandet, men som har lykkes med å utvikle en konkurransedyktig virksomhet i et krevende internasjonalt marked. Raffineringverket har over flere år satset systematisk på grønn og bærekraftig verdiskapning, og implementert flere tiltak for å redusere sitt energiforbruk. Ledelsen har hele veien vært dyktig til å skape internt engasjement og forståelse for at det er viktig å jobbe med energieffektivitet og energiledelse blant de ansatte. Dette er en viktig forutsetning for at de har lykkes i sin satsing, og at de har gode resultater å vise til. Glencore Nikkelverk er en verdig vinner av Sørlandets Energipris, sier administrerende direktør i LOS Energy og juryformann, Atle Knudsen.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB