Har kuttet strømforbruket med over ti prosent

Møre Trafo er vinneren av ”Årets Tafjord EnergiArena-bedrift”. De har jobbet systematisk både med folk og bygg. Det merkes på strømregningen.

Dette melder Tafjord.

Under Tafjord EnergiArenas tiårsfeiring ble den aller første ”Årets Tafjord EnergiArena-bedrift” kåret. Vinneren var Møre Trafo i Sykkylven. I begrunnelsen for hvorfor de fikk prisen, ble det fremhevet at de hadde en samlet energifilosofi til nytte både for egen bedrift og andres.

  

Teknisk sjef Knut Stadheim har sammen med fabrikksjef Steinulf Grøvik stått i spissen for arbeidet som både har involvert folk sine ideer og rutiner og fysiske endringer av fabrikken. Foto: Tafjord

 

Teknisk sjef Knut Stadheim har sammen med fabrikksjef Steinulf Grøvik stått i spissen for arbeidet som både har involvert folk sine ideer og rutiner og fysiske endringer av fabrikken.

Stadheim forteller at de har hatt et møte der alle ansatte ble oppfordret til å komme med forslag til hvordan man kan spare strøm. Og det har de gjort. Slik har man lagt om rutiner og gjort endringer som ikke koster en krone – som å slå av lyset i rom som ikke er i bruk eller slå av maskiner som ikke er i bruk.

Fyrer ikke lenger for kråka

Produksjonsledere, teknisk sjef og fabrikksjef har også jevnlige møter der energisparing står på dagsordenen. Slik har man funnet ”energityvene”. Og gjort noe med dem.
Møre Trafo har gjort tiltak som å få sentral driftskontroll på varme og ventilasjon, sikre en el-kjele som hadde store varmetap og skifte ut en overdimensjonert kompressor. 56 vinduer er skiftet ut med nyere vinduer med dobbel isoleringsevne. Og alle utelys har blitt led-lys.

Investeringene har kostet 3,2 millioner kroner. Tjue prosent av dette blir dekt av Enova, og resten blir over tid dekt av lavere strømregning.

Mer enn kroner og øre

Men Knut Stadheim peker på at dette regnestykket handler om mer enn kroner og øre. – Vi har også en forpliktelse overfor miljøet. Vi skal ikke bruke mer energi enn det som er nødvendig.
Stadheim forteller at han har vært med på alle samlingene til Tafjord EnergiArena og sier dette har vært en viktig faktor for det arbeidet Møre Trafo har gjort med energisparing.

– I Tafjord EnergiArena blir vi pusha. I en travel hverdag blir det lett til at vi konsentrerer oss om å produsere produktene våre og gjøre de enda bedre, men med programmet til Tafjord EnergiArena blir vi utfordret. Uten dette hadde vi vært på samme sted som vi var for tre år siden, sier Stadheim.

Stadheim tok imot prisen på vegne av Møre Trafo under tiårsfeiringen av Tafjord EnergiArena. Han sier prisen er en anerkjennelse av det de har gjort. – Men det er ikke slutt med dette. Prisen gir motivasjon til å fortsette med energisparing. Vi ser at det nytter, sier han.  

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB