Kom ned i 127 kWh per m2 i 2020

Energibruk er den største enkeltkilden til utslipp fra eiendomsbransjen. Året som gikk var preget av få folk på kontoret og generell lav aktivitet. I driftsavdelingen har vi brukt tiden godt og gjennomført mange energireduserende tiltak.

Dette melder Höegh Eiendom.

– 2020 var året der vi gikk over til en mer aktiv energiforvaltning. I tillegg ble potensialet for ytterligere energitiltak kartlagt. Resultatet var at årlig energiforbruk i vår portefølje i snitt ble redusert med nærmere 20 prosent sammenlignet med 2019 og endte på 127 kWh/m2, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

God drift. William Fremstad, Trygve Berg, Trond Berg og Dominik Szylman utenfor Indekshuset. Foto: Dmitry Tkachenko

 

Gjennomsnittlig energiforbruk for næringsbygg ligger i henhold til statistikk fra Enova, i dag på cirka 170 kWh per kvadratmeter. – Vi har som mål å komme under 125 kWh/m2 i snitt for porteføljen vår i løpet av den neste 5-årsperioden, sier Thrygg.

Aktiv forvaltning av næringsbygg

– Vi har i 2020 gjennomført mange aktive grep for å sikre at byggene våre bruker mindre energi. Først og fremst har avdelingen vår tilpasset alle tekniske anlegg til faktisk personbelastning, driftstider og behov, sier Thrygg. – God kommunikasjon med kundene våre er en viktig forutsetning for å få til denne typen energireduserende tiltak.

 

– Vi mener at det viktigste er å bygge kompetanse på effektiv drift av våre eksisterende næringsbygg, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom. Foto: Höegh Eiendom


Höegh Eiendom er også snart i mål med å Breeam In-use-sertifisere alle næringsbyggene sine i Oslo. Dette innebærer blant annet en kartlegging av alle tekniske anlegg for å prioritere hvilke investeringer og miljøtiltak som vil ha størst effekt.

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet  finner i EnergiRapporten nr. 5/2021. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB