– Mange ansatte glemmer å slå av lys og teknisk utstyr

Når de ansatte har gått hjem og dørene låses, titter energityvene frem. På Sunnaas sykehus fant de flere unødvendige energikilder etter stengetid. Nå tar de grep for å spare energi.

Den 10. oktober ble ”Fang Energi-tyven” gjennomført på Sunnaas sykehus som en del av satsingen på energieffektivitet. Målet for kvelden var å finne tekniske installasjoner som var påslått, og som brukte unødvendig energi, såkalte ”energityver”.  Dette melder Grønn Byggallianse.

 

Den 10. oktober ble ”Fang Energityven” gjennomført på Sunnaas sykehus som en del av satsingen på energieffektivitet. Foto: Dejan Doder

 

Jakten på ”energityvene” startet etter stengetid klokken 21.00. Driftsteamet på Sunnaas sykehus gikk gjennom alle fellesrommene på sykehuset sammen med en energirådgiver fra EvoTek.

Grundig gjennomgang

Oppsett og tidsstillinger på SD-anlegg ble gjennomgått for å bekrefte at de tekniske installasjonene for kjøling og varme opererte slik de har blitt innstilt. Alle fellesrom på sykehuset ble undersøkt nøye, for å se om lys, PCer, radiatorer og annet teknisk utstyr stjal energi. Etter en grundig gjennomgang var det ikke tvil om at den store majoriteten av avvikene som ble oppdaget på sykehuset, gikk på bedre styring av lys og annet teknisk utstyr som samlet utgjorde hele 33 260 kWh eller 2,8 kWh/m2 i året.

Driftsingeniøren på sykehuset forteller, ifølge Grønn Byggallianse, at mange av de ansatte glemmer å skru av lys og PCer når de drar hjem for kvelden, og at enkle grep kan utgjøre en stor forskjell på sykehuset.

– Det handler om å bevisstgjøre de ansatte på energibruken. Alle ansatte har et felles ansvar for å redusere energibruken, sier han.

– Dette er første gang vi er med på ”Fang Energityven”, og bevisstgjøring i forhold til vårt energiforbruk er godt for både økonomien på sykehuset, og miljøet. Det finnes mange andre viktige poster på Sunnaas sykehus hvor vi kan bruke pengene vi sparer, avslutter han.

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB