Opplæringspakke for driftspersonell lanseres i 2019

Sammen med Forsvarsbygg og Undervisningsbygg har Grønn Byggallianse arbeidet frem en opplæringspakke for driftspersonell som lanseres i januar 2019.

– Kompetanseheving av driftspersonell er en kontinuerlig oppgave som alle eiendomsbesittere har fokus på, sa rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse da han presenterte opplæringspakken ”Grønn Eiendomsdrift” på Årets Grønne Driftskonferanse den 14. november.

– 80 prosent av byggene i 2050 er allerede bygget, sa rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse på Årets Grønne Driftskonferanse 2018. Foto: Tekniske Nyheter

 

– Den mest effektive måten å få byggene til å gå som de skal på, er å gi kompetanse til driftspersonellet, slik at de finner ut om noe er feil. Det er viktig at feil blir avdekket, slik at de ikke går over år, sa Småge.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at opplæring av driftspersonell er en utfordring. Ofte har det vært slik at hvert enkelt eiendomsselskap har tatt kontakt med leverandørene for å få kurs som kunne heve kompetansen til driftspersonellet, sa Småge.

Kombinasjon av E-læring og klasserom

Opplæringen vil foregå i en kombinasjon av klasseromsundervisning og E-læring. – Målet er at deltagerne skal gå igjennom E-læringen først, slik at de har en viss grunnkompetanse når de kommer på de fysiske kursene, sa Småge.

Opplæringspakken ”Grønn eiendomsdrift” vil inneholde kurs innen miljøledelse, bruk av energioppfølgingssystemer, SD-anlegg, varmeanlegg, ventilasjon, inneklima og belysningsanlegg. Opplæringspakken vil være tilgjengelig for medlemmer og ikke-medlemmer fra januar 2019, men medlemmer i Grønn Byggallianse vil få en lavere pris.

– Driftspersonellet kan bli fremtidens superhelter

– Byggsektorens klimautfordringer må løses av dem som drifter de byggene vi har i dag, mener Småge.

– Det er mange ord som verserer i media, som sirkulærøkonomi, bærekraft og plusshus; det siste jeg hørte om var Paris Proof. Det betyr at det vi gjør i dag, skal holde i forhold til det vi ble enige om i Paris. Mange fokuserer på nybyggene, og hvor miljøvennlige de er, og at det er mulig å oppnå klimamålene gjennom å bygge gode nye bygg. Men saken er den, at 80 prosent av byggene i 2050 er allerede bygget, sa Småge.

 

 

 Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 36/2018. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB