Oslo-skolene skal ned til 120 kWh per m2

Undervisningsbygg har inngått en kontrakt med it-selskapet Cebyc om utvikling av et system for å redusere energiforbruket på Oslos skoler. Det er store beløp å spare på en enda mer fornuftig energibruk ved byens 177 skoler.

Hvor er det mest energi å spare? Hvilke sparetiltak har størst effekt og gir størst besparelser? Ved hjelp av et energioppfølgingssystem (EOS) kan vi overvåke, registrere, rapportere, presentere og analysere energiforbruk og effekthistorikk for skolene for å gi svar på dette, melder Undervisningsbygg i en pressemelding.

 

Øyvind Ludvigsen fra Cebyc, Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg, og Stian Østevik, energi- og miljøingeniør i Undervisingsbygg.Foto: Undervisningsbygg

 

Etter en anbudskonkurranse med fem tilbydere, falt valget på Energinet fra Trondheims-firmaet Cebyc. Energinet benyttes av mange offentlige virksomheter, også i Oslo kommune.

– Undervisningsbygg har som mål å redusere sitt strømforbruk fra 148 til 120 kWh/kvadratmeter innen 2020, og Energinet vil bli et viktig hjelpemiddel for å nå dette målet, sier Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg.

Bevisstgjøring og dokumentasjon

EOS-systemet skal bidra til økt bevissthet og kontroll rundt eget energiforbruk, og skal gjennom detaljert overvåkning av forbruket kunne avdekke muligheter for energiøkonomisering. I tillegg skal systemet dokumentere hvilke energisparingstiltak som gir gode og varige besparelser. Dette vil bidra til forbedret kvalitet og ytelse ved drift av skolebygg. EOS-systemet skal også brukes til Undervisningsbyggs energiledelsesarbeid, basert på den internasjonale standarden ISO 50001.

 

Publisert: 4.7. 2017

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på FacebookAbonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB

Admin