Plusshusbølge i Oslo

Oslo kommune satser stort på plusshus, og Omsorgsbygg Oslo KF tar denne høsten i bruk de tre første plusshusbarnehagene.

Omsorgsbygg Oslo KF har fått i oppdrag av byrådet å bygge rundt 3 000 nye barnehageplasser de nærmeste årene. Dette for å møte det økende behovet til de minste Oslo-innbyggerne. Byrådserklæringen fra 2015 fastslår dessuten at alle nye offentlige bygg som en hovedregel skal være plusshus, og sånn blir det, melder Omsorgsbygg.

HENT er entreprenør bak hele fem av Omsorgsbyggs plusshusbarnehager, mens Skanska Husfabrikken, Varden AS og GAS bygger en barnehage hver.

De barnehagene som ferdigstilles nå i høst er Haugenstien, Bråtenalleen og Lia. I tillegg er Marmorberget, Rødtvet (plusshus kun på tilbygget), Prinsdalsbråten, Lilleslottet og Kilden barnehager under bygging.

Haugenstien barnehage er en fireavdelings barnehage, tegnet av Enerhaugen arkitektkontor AS med HENT som entreprenør. Bygget har 290 m² solceller som vil produsere rundt 40 000 kWh/år. Barnehagen er et plusshus, og oppnådde BREEAM-karakteren ”Excellent”, som er enda bedre enn målsettingen om ”VeryGood”. Foto: Omsorgsbygg

 

– Alle barnehagene blir moderne og trygge barnehager med godt arbeidsmiljø for barn og voksne. I tillegg til at de skal bruke mindre energi enn de produserer gjennom året, skal de også bygges på en måte som gir minst mulig miljøbelastning, sier adm. dir. i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.

Alle barnehagene skal også sertifiseres etter BREEAM NOR-standarden, med karakteren Very Good som et minimum. I Haugenstien barnehage oppnådde man karakteren Excellent, som er nest høyeste karakter.

Publisert: 10.11.17

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB