Sjekket 60 til 70 eiendommer utenom driftstid

Grønn Byggallianse arrangerte nattevandringen Fang Energityven onsdag 11. november.

–  Vi er stolte av driftspersonellet som onsdag kveld møtte på jobb og sørget for at 60-70 eiendommer ble sjekket utenom driftstid. Vi har ikke fått inn alle resultatene fra årets jakt ennå, men det er helt klart at Fang Energityven er en viktig aktivitet for å sikre at tekniske systemer fungerer som forutsatt, og at man ikke bruker unødvendig energi, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse i en pressemelding. – I noen bygg har personalet veldig god kontroll. I andre kan en begynne å lure på om ”alle er på jobb” når en kommer til bygget nærmere klokken ti om kvelden.

BREEAM Very Good-bygning med høy grad av automatisering klokken 22.00 onsdag 11. oktober 2017. Til tross for automatiseringsgraden var det mye lys som ikke slukket, selv om arealene ikke var i bruk. Foto: Grønn Byggallianse

Byggene utstyres med mer og mer automatikk. Noen funn fra onsdagens gjennomgang, viste bygninger der det så ut som om personalet hadde glemt å stille inn og tilpasse utstyret til det faktiske behovet. Lyset sto på med full styrke i mange tusen kvadratmeter, selv om det kun var noen få ansatte som jobbet så sent på kvelden.

– Jeg har full forståelse for at man ønsker at mer enn akkurat sin egen arbeidsplass lyses opp, fortsetter Kjell Petter Småge. – Men her kan en dempe belysningen og skape trygghetsfølelse uten at bygget ser ut som en ”strandet oljeplattform”.

– Å snakke om det grønne skiftet er enkelt. Å gå den grønne veien krever mye mer, sier Småge

 

– Man kan dempe belysningen og skape trygghetsfølelse uten at bygget ser ut som en ”strandet oljeplattform”, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Grønn Byggallianse

 

  Fang Energityven

For sjette år på rad arrangerer Grønn Byggallianse Fang Energityven, der man på nattestid leter etter energityver som stjeler store mengder energi. Resultatene publiseres på Driftskonferansen den 14. november, som i år blir avholdt på Bjørvika konferansesenter. Fang Energityven er et enkelt, men virkningsfullt tiltak, og tidligere beregninger viser at den mengden energi som brukes unødvendig, nesten tilsvarer full etterisolering av byggene som blir besøkt. Fristen for innlevering av funn er 3. november.   


 Publisert: 20.10.2017

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB