Skal starte skole for driftspersonell

Grønn Byggallianse planlegger å starte en skole for driftspersonell. Den er i utgangspunktet for Grønn Byggallianses medlemmer, men vil også tilbys andre byggeiere.

– Mange medlemmer kommer til oss og sier at de sliter med å få økt kompetansen hos eget driftspersonell, sa rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse på Årets Grønne Driftskonferanse den 14. november.  Dette skal Grønn Byggallianse gjøre noe med.

– Forsvarsbygg har sagt at de stiller sitt undervisningsopplegg til rådighet, sa Småge. – Vi tar utgangspunkt i dette, og opplegg som andre medlemmer har, og syr sammen et eget undervisningsopplegg.

– Medlemmene i Grønn Byggallianse vil få dette gratis. De som ikke er medlemmer kan kjøpe seg inn, og dermed være med på å finansiere videre utvikling, sier Småge.

70 GWh kan spares

Grønn Byggallianses medlemmer drifter og forvalter cirka 38 millioner m2. Med et snitt på 200 kWh per m2 per år tilsvarer dette et energiforbruk på 7,6 TWh. – Hvis medlemmer som representerer 50 prosent av bygningsmassen vår, tar i bruk opplegget, og oppnår en reduksjon på 2 prosent, så snakker vi om en besparelse på 76 GWh, sier Småge. Dette er et konservativt anslag mener han.

Grønn Byggallianse har som mål å utvikle opplæringsmateriellet i løpet av første halvår 2018 og å gjennomføre opplæring på en til to piloter høsten 2018.

  Temaer i Grønn Byggallianseskolen (GBA-skolen)

- Generell opplæring om energiledelse
- Mengderegulering
- Energieffektiv belysning
- SD-anlegg
- Varmeanlegg
- Ventilasjon og inneklima

LCC:
- Innføring i LCC
- Mer om LCC
- Praktiske eksempler på LCC   

Kilde: Grønn Byggallianse                                 

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB