Suksess for driftskurs

Grønn Byggallianses driftskurs ”Grønn eiendomsdrift” har truffet godt i markedet.

Byggherrer og driftsorganisasjoner som organiserer cirka 1 200 driftere, har nå kjøpt og fått tilgang til e-læringskursene, og ytterligere organisasjoner, som har cirka 800 driftere, har vist interesse.

– Jeg tror vi fyller et ”vakuum” i markedet, sa rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse, da han informerte om tilbudet på Årets grønne driftskonferanse den 7. november.

 

 Fra et av kursene i ”Grønn eiendomsdrift”. Foto: Kjell Petter Småge/Grønn Byggallianse

 

På 90-tallet og frem til Enova ble startet i 2002, arrangerte Opplysningskontoret for Energi og Miljø (OFE) cirka hundre driftskurs per år. – Disse kursene varte fra to til fem dager. Det vil si at denne aktøren hadde kurs for driftere hver dag hele året, i Norge, sa Småge. – Da det ble slutt på disse kursene, ble det et tomrom i markedet, noe som jeg og mange av våre medlemmer følte på, sa Småge. – Dette er en av grunnene til at Grønn Byggallianse har startet kursserien ”Grønn eiendomsdrift”.

Stort potensial

– Hvis vi sier at det er i snitt 15 000 m2 per drifter i Norge, og det er totalt 150 millioner m2, så er det cirka 10 000 driftere som er potensialet for opplæringspakken, sa Småge.

  

Cirka 10 000 driftere er potensialet for opplæringspakken ”Grønn Eiendomsdrift”, sier rådgiver Kjell Petter Småge i Grønn Byggallianse. Foto: Tora Hope/Grønn Byggallianse

E-læring først

Opplæringen består av e-læring på nett og tilhørende klasseroms- undervisning. Deltakerne tar først opplæring på nett, og sikrer dermed at grunnkompetansen er på plass før videre undervisning. Opplæringspakken består foreløpig av 8 kursmoduler som skal være med på å sikre effektiv drift, bedre inneklima og lavere energiforbruk.

De første temaene som var tilgjengelige på læringsplattformen er følgende:
- Varmeanlegg
- Miljøledelse
- Miljøoppfølgingssystem (MOS)
- SD-anlegg
- Ventilasjon – 2 moduler (ventilasjonsaggregat og spredenett/ventilasjonsprinsipper)
- Inneklima
- Energieffektivt lys og belysning

 

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 37/2019. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her!

 

 

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB