Trådløs sensor skal gi mer effektiv energibruk i bygg

Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte sensorer for bruk i energieffektiv drift av bygninger. Bedre og rimeligere sensorer baner vei for at flere byggherrer vil benytte sensorteknologi for å få ned energiforbruket.

Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte sensorer for bruk i energieffektiv drift av bygninger. Bedre og rimeligere sensorer baner vei for at flere byggherrer vil benytte sensorteknologi for å få ned energiforbruket, melder Innovasjon Norge.

Foto: Innovasjon Norge

Disruptive Technologies utvikler nå en trådløs sensor på størrelse med en tastatur-knapp. De første sensortypene skal komme på markedet våren 2018. Bedriften har kunder som ved hjelp av de nye sensorene vil teste om de kan styre energibruken i bygningsmassen på en helt ny måte, og dermed gjøre store besparelser i energiforbruket.

Selskapet ble etablert i 2013 og har 40 ansatte på kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, London, Paris og München. Selskapets hovedkontor er på Kokstad i Bergen.

Gründer Erik Fossum Færevaag har bakgrunn fra halvlederindustrien og har tidligere vært med på å starte to vellykkede teknologiselskaper, Energy Micro og Chipcon. Teknologi og produksjonsmetoder fra halvleder- industrien gjør størrelsen og de lave produksjonskostnadene for sensorene til selskapet mulig.

I desember 2017 mottok selskapet 40 millioner kroner fra miljøteknologiordningen for å utvikle og teste den nye sensorteknologien i bygg. Dette er en av de største tildelingene fra miljøteknologiordningen i 2017.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB