Trådløs sensor skal gi mer effektiv energibruk i bygg

Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte sensorer for bruk i energieffektiv drift av bygninger. Bedre og rimeligere sensorer baner vei for at flere byggherrer vil benytte sensorteknologi for å få ned energiforbruket.

Disruptive Technologies utvikler verdens minste, fullt integrerte sensorer for bruk i energieffektiv drift av bygninger. Bedre og rimeligere sensorer baner vei for at flere byggherrer vil benytte sensorteknologi for å få ned energiforbruket, melder Innovasjon Norge.

Foto: Innovasjon Norge

Disruptive Technologies utvikler nå en trådløs sensor på størrelse med en tastatur-knapp. De første sensortypene skal komme på markedet våren 2018. Bedriften har kunder som ved hjelp av de nye sensorene vil teste om de kan styre energibruken i bygningsmassen på en helt ny måte, og dermed gjøre store besparelser i energiforbruket.

Selskapet ble etablert i 2013 og har 40 ansatte på kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, London, Paris og München. Selskapets hovedkontor er på Kokstad i Bergen.

Gründer Erik Fossum Færevaag har bakgrunn fra halvlederindustrien og har tidligere vært med på å starte to vellykkede teknologiselskaper, Energy Micro og Chipcon. Teknologi og produksjonsmetoder fra halvleder- industrien gjør størrelsen og de lave produksjonskostnadene for sensorene til selskapet mulig.

I desember 2017 mottok selskapet 40 millioner kroner fra miljøteknologiordningen for å utvikle og teste den nye sensorteknologien i bygg. Dette er en av de største tildelingene fra miljøteknologiordningen i 2017.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB