8 000 m2 solcelleanlegg med snøsmelting er åpnet

11. november åpnet solcelleanlegget på Citycons kjøpesenter Down Town i Porsgrunn. – Vi er stolte over at vi har fått et så stort anlegg med unik teknologi i vår kommune. Slike investeringer tar oss videre i det grønnes skiftet, sa Robin Kåss, ordfører i Porsgrunn.

Citycon har investert 15 millioner kroner i solcelleanlegget, som består av 8 000 kvadratmeter solcellepanel. Solcelleanlegget vil årlig produsere energi tilsvarende forbruket til omkring 40 eneboliger, og det skal dekke 15 prosent av kjøpesenterets energibehov. Dette melder Citycon i en pressemelding.

 

 

Fra venstre Bill Engeness, leder for bærekraft i Cityon, Bent Rosenberg, senterleder for Citycon på Down Town, Robin Kåss, ordfører i Porsgrunn og Thor Christian Tuv, daglig leder i Fusen. Foto: Jørgen Nordby

 

Ordfører Kåss åpnet solcelleanlegget sammen med Bent Rosenberg, som er senterleder for Citycon på Down Town i Porsgrunn. – Det er en stor dag for oss i Citycon. Vi jobber hver dag å gi kundene våre de beste handleopplevelsene på sentrene våre, og vi håper folk i Porsgrunn setter pris på at vi ligger i front når det gjelder klima, sa Rosenberg.

 

Fra teknisk rom hos Down Town. Foto: Jørgen Nordby

 

Skal bli klimanøytrale

Investeringen i solenergi på Down Town i Porsgrunn er en del av en større satsing fra Citycon, som har som mål at deres eiendommer over hele Norden skal bli klimanøytrale.

– Vi jobber mot et langsiktig mål om å være klimanøytrale innen 2030. Investeringen i solcelleanlegget på Down Town er et av flere klimatiltak. Både nybygg, eksisterende bygg og driften av alle eiendommene er miljøsertifisert etter den internasjonale standarden Breeam, sier Bill Engeness, som er sjef for bærekraft i Citycon.

 

Det er montert 8 000 m2 med solceller på taket til kjøpesentret Down Town i Porsgrunn. Foto: Jørgen Nordby

 

Slutt på snømåking på taket

Selskapene Fusen og Innos har designet, prosjektert og installert solcelleanlegget, som gjør man ikke lenger trenger å måke snøen av taket.

– Solenergi gir en veldig god mulighet for alle som vil ta ansvar for klima og miljø. Her viser Down Town vei gjennom å investere i et helt spesielt solcellepanel som både vil produsere strøm til drift av senteret, og som fungerer som et snøsmeltingsanlegg i vinterhalvåret, sier Jens Hetland i Solenergi Fusen.

Innos har utviklet en unik teknologi der en vektsensor måler hvor mye snø det ligger på solcellepanelene, og ved behov føres det strøm tilbake igjennom solcellepanelene slik at de smelter snøen.

Dette er et utdrag av en sak som du i sin helhet finner i EnergiRapporten nr. 34/2019. Du kan bestille abonnement på EnergiRapporten her! 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB