Akershus Energi blir deleier i Solenergi FUSen

Akershus Energi har inngått avtale om å bli eier av en tredjedel i solselskapet Solenergi FUSen AS, en av Norges største leverandører av komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet.

Begge selskapene har stor tro på sol- energi som en viktig del av løsningen for at Norge skal bli fornybart, og mener partnerskapet vil bidra til en raskere overgang til et bærekraftig samfunn, melder selskapene i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å få Akershus Energi inn på eiersiden i selskapet. De har lang erfaring og bred kompetanse innen fornybar energi, sier Thor Christian Tuv. – Selskapet er solid og tenker langsiktig på lik linje med oss.

Fra venstre: Claus Nerhagen og Frank Sagvik i Akershus Energi, Thor Christian Tuv og Nora Holst Haaland i FUSen. Foto: Steinar Aasen

 

Gründeren Thor Christian Tuv startet selskapet FUSen i 2012. Selskapet har ledet an i utviklingen av solenergi i Norge, og har erfaring fra bygging av over 100 000 m2 med solkraftverk på tak og fasader.

– Med Akershus Energi som deleier blir solenergiselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en nyskapende og vekstorientert deleier for å øke vår satsing på sol, sier Thor Christian Tuv, daglig leder i FUSen. – Emisjonen gir grunnlag for ytterligere utvikling av selskapet. Vi tenker ekspansivt og ser store muligheter i Norge i årene fremover, sier Tuv.

Akershus Energi har drevet med vannkraft i snart hundre år og fornybar fjernvarme siden 2005. Selskapet har lagt en ny strategi for å satse bredere innen fornybar energi som sol, vind og hydrogen.

– Vi trenger mer fornybar energi for å bli et mer bærekraftig samfunn. I Akershus Energi utvikler vi vannkraftproduksjonen, men vi satser også bredt på annen fornybar energi. Vi er nå svært fornøyde med å bli deleier i FUSen, for å øke satsningen innen solenergi, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen.

Fra sitt nye avdelingskontor på Solsiden i Lillestrøm, er Frank Sagvik strålende glad for at avtalen med FUSen er i havn. – Vi anser FUSen som det beste solkraftselskapet i Norge rettet mot bedriftsmarkedet, og vi ser virkelig fram til dette samarbeidet, sier Frank Sagvik, som er direktør i Ny fornybar i Akershus Energi.

– Gjennom samarbeidet så langt er vi imponert over selskapet og ledelsen. De er helt på linje med våre planer om vekst og utvikling, sier Sagvik.

Akershus Energi har vært engasjert i solenergi siden 2013 da de åpnet Norges største solvarmeanlegg i Akershus EnergiPark i Lillestrøm. Innen solkraft er selskapet deleier i Otovo som leverer solcelleløsninger til privatmarkedet.

Akershus Energi og FUSen er begge medlem i Solenergiklyngen som er en nasjonal næringsklynge for solenergi.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB