Boligbygg Oslo KFs første solvarmeprosjekt

I Dr. Dedichensvei 26 C på Trosterud har Boligbygg Oslo KF bygget en ny lavblokk med ti leiligheter for vanskeligstilte. Den nye blokka er bygget etter passivhusstandard, og har fått installert solfangere fra Aventa i sørvendt takflate.

Dette er første gang Boligbygg tar solvarme i bruk, meldte Aventa i mai måned. Sammen med en bergvarmepumpe skal solfangerne levere energi til både oppvarming og til varmt tappevann. Varmen fordeles med vannbåren gulvvarme. 

 

Solfangere på taket av Dr. Dedichens vei 26 C. Illustrasjon: Aventa AS

– Det er installert 70 kvm solfangere på taket av boligbygget. Solfangerne har en effektkapasitet på 700 W/m2, men rett vestlig orientering vil redusere utbyttet noe, sier Ingvild Skjelland i Aventa til Tekniske Nyheter.

– Dimensjoneringen er gjort utifra et forventet varmtvannsforbruk på 22 000 kWh per år og en ønsket dekningsgrad på cirka 50 prosent. Ifølge våre beregninger vil produksjonen ligge rundt 12 200 kWh, altså en dekningsgrad på 55 prosent, sier Skjelland.

NP-Bygg har vært hovedentreprenør i prosjektet, som ble formelt overlevert til byggherren nylig. Installasjonen av solvarmeanlegget har Rørleggerkontakten stått for.

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB