Nordens høyeste kontorbygg skal drives kun med solenergi

Nordens høyeste kontorbygg Skanska Citygate, i Gårda i Gøteborg, kommer til å drives hundre prosent med elektrisitet fra solcelleparken i Utby.

Dette er nå klart etter at Skanska og Gøteborg Energi har inngått en langsiktig avtale, der Skanska kjøper cirka halvparten av den elproduksjonen som generes i solcelleparken. Solenergien blir siste brikke i puslespillet i en energieffektiv helhetsløsning for Citygate, melder Skanska.

 

Skanska Citygate. Illustrasjon: Skanska

 

Citygate med sine 144 meter og 36 etasjer bygges nå, og vil være klar for innflytting sommeren 2022. Citygate blir da Nordens høyeste kontorbygning, ifølge Skanska. Takket være en energieffektiv helhetsløsning med fjernvarme, fjernkjøling og ulike energieffektiviseringstiltak kan Citygates samlede behov for elektrisitet minimeres og dekkes med lokalt produsert solenergi fra Gøteborgs Energis nye solcellepark i Utby.

– Byggsektoren svarer for cirka 20 prosent av Sveriges klimapåvirkning.Vårt mål er at alle nye egenutviklede kontorprosjekter skal være klimanøytrale i 2037. Citygate har ambisjonen å være ledende innen samtlige bærekraftsområder. Og det å kunne dekke vårt behov for el med lokalprodusert solenergi fra Gøteborg er veldig hyggelig og en bra investering for framtiden, sier Matilda Moberg, bærekraftsansvarlig i Skanska Fastigheter Gøteborg.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB