Norges nest største solcelleanlegg offisielt åpnet

Solcelleanlegget som skal produsere 1,2 millioner kilowattimer i året, består av 7 546 solcellepaneler på til sammen 16 000 kvadratmeter. Det er investert 30 millioner kroner i anlegget.

– Jeg synes dette er veldig viktig. Asko tar grep på mange viktige områder. Og å være hjemme i Bergen og se Norges nest største solcelleanlegg etableres i en by som er kjent for regn, det er ekstra morsomt, sa Mæland under åpningen ifølge ba.no.

Solcellelanlegget hos Asko Vest er på 16 000 m2. Foto: Fusen

Hun mener vannkraft fortsatt kommer til å være størst i uoverskuelig fremtid. Men at vi kommer til å kunne utvikle andre fornybare energikilder, hvor sol kommer til å være en av dem. – Det er veldig spennende, sa Mæland.

Innen 2020 håper Asko å være selvforsynt med fornybar energi. I løpet av neste år starter arbeidet med et vindkraftverk i Rogaland som alene skal dekke 75 prosent av Askos energibehov på landsbasis.

– Vi kommer til å bli klimanøytrale. Om dette ikke er nok, så kommer vi til å se på nye tiltak. Når vi setter oss et mål, så går vi mot det, forteller Edvin Reidar Nilsson til Bergensavisen.

Håpet er at investeringen på 30 millioner vil gi selskapet avkastning på lengre sikt.

– Vi bruker noen ekstra kroner nå, for å investere i fremtiden. Anlegget er ikke like lønnsomt som andre investeringer i dag, men sett i et lengre perspektiv mener vi at dette vil være svært lønnsomt, sier administrerende direktør Edvin Nilsson til NRK.

 

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB