Otovo og Tibber skal samarbeide

Kundene til solcelle-selskapet Otovo og strømappen Tibber har mast om det i tre år; nå skal selskapene samarbeide om solceller og strøm.

Dette melder Otovo i en pressemelding.

Tibber er strømappen som kjøper inn kraft når det er billigst, og sparer på strømbruken i huset. Otovo er solcelle-selskapet som finner billigste lokale installatør og kopler solcellenes hjerne til strømnettet gjennom en app.

Otovo og Tibber skal samarbeide om solenergi og strømstyring. Fra venstre: Andreas Thorsheim i Otovo og Edgeir Aksnes i Tibber. Foto: Otovo

 
– Vi fikk inn kunder som spurte om ikke Tibber og Otovo kunne samarbeide flere ganger i uken. Det var jo logisk den beste appen for strømstyring og innkjøp av billig strøm, og det smarteste solcelleselskapet, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.

Solceller, elbilladere og styrbare termostater begynner å bli vanlige i norske hjem. Samtidig blir strømmarkedet mer komplisert, med større variasjon i prisene gjennom døgnet og mulighet for å selge strøm tilbake til nettet om man har solceller.

– Folk vil gjerne nyte godt av mulighetene som smart ladning og solceller gir, men det må være enkelt. Tibber er appen som gjør det. Vi kan allerede styre ladning av elbiler og smarte termostater og mye annet, så det var en naturlig utvidelse å samarbeide med de største på solceller i Norden, sier Edgeir Aksnes, adm. direktør i Tibber.

Får en krone for strømmen

Geir Johan Jahren fra Oslo er en av dem som har drømt om at Otovo og Tibber skal samarbeide. Han fikk montert 24 solcellepaneler fra Otovo i 2017, og produserer omlag 6.000 kilowattimer med egen strøm i året. På en solrik dag kan Jahren lage strøm for 50 kroner.

– Jeg tok kontakt med Otovo i februar og sa de burde samarbeide med Tibber. Det er jo det beste for oss kundene, sier Jahren.

Når et Otovo-solcelleanlegg monteres i huset koples anleggets “hjerne” - inverteren - på nett. Da kan en smart app styre forbruk av energi til tidspunktene solenergien gir størst mulig verdi for kunden. Tibber tilbyr solcellekundene 100 øre for hver kilowattime de sender ut på nettet når de bruker mindre strøm enn de lager. Samtidig styrer Tibber-appen de gjenstandene som bruker mest strøm i huset, som for eksempel elbilladeren, for å bruke minst mulig strøm når strømmen er dyr.

Otovo overfører eksisterende strømkunder til Tibber på samme vilkår de har hatt tidligere. Fremover vil Tibber-kunder få muligheten til å kjøpe solcelleanlegg med ett klikk fra Tibber-appen.

 

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB