Solenergirådgiver ble Europas beste ingeniør

Stanislas Merlet (32), solenergirådgiver i Multiconsult, har blitt kåret til ”Young Professional of the Year 2018” i EFCAs anerkjente kåring. Det er første gang i historien at en rådgiver fra et norsk selskap vinner denne prisen.

Merlet vant kåringen mot tjue sterke kandidater fra hele Europa. Franskmannen jobber i Multiconsult, hvor han har vært sentral i oppbygningen av selskapets sterke solenergimiljø. – Det er kjempekult å vinne, både for egen del og for solenergimarkedet. Prisen sier mye om hvilke dører Multiconsult har åpnet for meg. Det å trekke på fagressurser fra hele selskapet har utvidet mulighetene for å jobbe med det jeg synes er spennende, nemlig å bruke tradisjonell teknologi på nye måter i ulike markeder. På få år har vi blitt nummer én på solkraft i Skandinavia. Jeg og kollegene mine bruker mye tid på forskning og utvikling, så jeg håper anerkjennelsen bidrar til flere prosjekter både i Norge og i verden forøvrig, sier Merlet i en melding fra Multiconsult.

 

Stanislas Merlet. Foto: Multiconsult

 

Merlet har mastergrad i fornybar energi fra Korsika og Madrid. Han jobbet med utviklingsprosjekter innen solenergi i Montpellier, før hans nysgjerrighet på nye kulturer førte han til Norge. I dag jobber Merlet med flere internasjonale prosjekter, og i fjor alene reiste han til ti ulike utviklingsland.

Løfter solenergimiljøet

Juryen merket seg Stanislas´ engasjement og kompetanse. Han trekkes frem som et faglig fyrtårn innenfor et betydningsfullt fagområde i rask utvikling. Med faglig bredde og dyptgående kompetanse bidrar Stanislas til å løfte kunnskapsnivået i solenergimiljøet, gjennom foredrag, kurs og artikler
både nasjonalt og internasjonalt.

Andreplass til Skaug Fadnes

Det var flere fra Norge som gjorde det bra i EFCAs årlige Young Professionals-konkurranse. Andreplassen gikk til Norconsults Fredrik Skaug Fadnes, og hans kollega i Norconsult, Thomas Angeltveit, som fikk hederlig omtale for sitt arbeid med BIM og samtidig prosjektering.

 

Her er Fredrik Skaug Fadnes avbildet under en presentasjon av Triangulum-prosjektet i Stavanger på årets varmepumpekonferanse.  Foto: Tekniske Nyheter

 

– Allerede fra dag én i Norconsult har min leder gitt meg mange muligheter og involvert meg i spennende og utfordrende oppgaver. Jeg er takknemlig og glad for å ha nådd så langt i skarp konkurranse med dyktige rådgivere fra hele Europa. Dette er like mye en anerkjennelse av fantastiske kolleger i Norconsult, oppdragsgiveren Stavanger kommune som har vist stor tillit fra første stund, og entreprenører som har delt av sin kunnskap, sier Fredrik Fadnes i en melding fra Norconsult.

Fredrik spilte en avgjørende rolle i Norconsults Triangulum-prosjekt for Stavanger kommune, et prosjekt som allerede har vunnet to priser for sine innovative løsninger og høye kompleksitet. Han oppnådde svært gode akademiske resultater da han tok sin M.Sc. Energy and Environmental Engineering ved NTNU.

– Det er med stolthet at jeg på vegne av resten av Norconsult gratulerer Fredrik og Thomas med anerkjennelsen de har fått for sine sterke prestasjoner. De har virkelig klart å håndtere de utfordrende arbeidsoppgavene vi har gitt dem på en svært god måte, og tatt vare på mulighetene som finnes i Norconsult, sier Fride A. Hærem, konserndirektør Stab i Norconsult.

Om EFCA

EFCA, European Federation of Engineering Consultancy Associations, er den samlede foreningen for ingeniørkonsulentindustrien i Europa. De representerer faglige foreninger fra 26 europeiske land og FIDIC inn i Europa.    

  

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB