Verdens største solcellepark planlegges i Australia

Solcelleparken skal bygges i Northern Territory, omtrent halvveis mellom Darwin og Alice Springs. Effekten skal bli på 10 GW og størrelsen tilsvarer 20 000 fotballbaner. Investeringen blir på cirka 20 milliarder australske dollar.

Dette skriver nettstedet sciencealert.com.

 

Solparken blir så stor at den kan sees fra verdensrommet. Mesteparten av strømmen som produseres skal ikke i brukes i Australia, men eksporteres til Singapore gjennom det som blir verdens lengste undersjøiske kabel.

Prosjektet heter Australia–Singa- pore Power Link (ASPL), som er et elektrisk infrastrukturprosjekt som Singapore-selskapet Sun Cable står bak.

For at overføringssystemet av strøm skal fungere, vil Sun Cable bygge verdens største batteri, som vil bli plassert i nærheten av Darwin på nordkysten av Australia. Planen er at strømmen skal transporteres fra solcelleparken og 750 kilometer nordover, hvor den vil bli lagret på batteriet ved Darwin.

Noe av strømmen vil bli levert til det lokale nettet i Darwin, men mesteparten vil blir eksportert gjennom undersjøiske kabler på 3 700 kilometer, helt til Singapore. I Singapore forventes elektrisiteten å gi strøm til over 1 million mennesker, cirka 20 prosent av øyas befolkning. Det er også planer om å eksportere strøm til Indonesia.

Hvis alle godkjennelser går i orden, inkludert en miljøvurdering for et prosjekt som forventes å legge beslag på 120 kvadratkilometer land, planlegges byggingen å starte i 2023. Energiproduksjonen vil starte i 2026, ifølge sciencealert.com.

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter AS

Glomboveien 33
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB