Daikin utvider sin "Bluevolution" serie

Daikin EWAT-B er tilgjengelig både som ren kjølemaskin og med varmegjenvinning fra 80 til 700 kW med kuldemediet R-32.

Kuldemediet R-32 har en GWP-verdi på kun 675, og kombinert med økt energieffektivitet og lavere fyllingsmengde, reduseres miljøpåvirkningen med cirka 75 % sammenliknet med R410A, melder Dakin.

Med denne serien kan du velge mellom 2 modellversjoner for virkningsgrad og 3 modellversjoner for lydnivå. Dette gir kunden mulighet for å velge mellom mange ulike modellversjoner, som da gjør det mulig å tilfredsstille kundens krav i de aller fleste prosjekter.

Daikin R-32 Chiller. Foto: Daikin

 

I løpet av høsten utvides serien og det blir også mulighet for frikjøling fra 180 til 700 kW.

Et stort antall av valgfrie opsjoner er tilgjengelig. Man kan velge blant annet buffertank, forskjellige type sirkulasjonspumper, samt delvis eller full varmegjenvinning for oppvarming av tappevann opp til 55 °C.

Daikin EWAT-B er fullt kompatibel med Daikin On Site skybaserte plattform. Her har man tilgang til et stort antall avanserte funksjoner som fjernovervåkning, systemoptimalisering og forebyggende vedlikehold. Serien har også innebygget master/slave-funksjon, som gir brukeren mulighet til å samkjøre opp til 4 maskiner uten behov for ekstern styring.

Daikin’s policy på bruk av kuldemedier

Allerede i 2012 var Daikin verdens første selskap til å introdusere split varmepumper med lav GWP kuldemediet R-32. Siden den gang har Daikin utvidet bruken til å omfatte også kommersielle produkter, og ved utgangen av 2017 hadde Daikin solgt cirka 12 millioner maskiner med R-32 i mer enn 50 land.

Daikin har en lang historie bak seg med en kontinuerlig innsats for å redusere miljøpåvirkningen fra kjøle-, oppvarmings- og fryseprodukter. Dette kommer i tillegg til å ha en unik ekspertise som produsent av både kuldemedier og utstyr. Denne posisjonen har sitt utspring i Daikin sin filosofi "Vær et selskap som leder an i miljøvennlige løsninger".

Daikin innehar stor ekspertise på bruk av både HFK, HFO og naturlige medier som ammoniakk, CO2 og hydrokarboner. Daikin er opptatt av å velge den løsningen som passer best til det enkelte prosjekt, noe som også reflekteres i produktporteføljen.