Toshiba Daiseikai 8 lanseres nå som gulvmodell

Toshiba lanserer en ny stillegående varmepumpe med høy ytelse ved lave utetemperaturer for de som ønsker plassering av innedelen lavt på vegg.

–  Det er meget hyggelig at Toshiba har komplettert sitt produkttilbud i toppsjiktet med en kraftig, effektiv og stillegående gulvmodell. Jeg er overbevist om at dette kommer til å bli en salgssuksess, sier ABKs salgsdirektør Gunnar Solem i ABK AS.

 

Toppmodellen Toshiba Daiseikai 8 lanseres nå som gulvmodell. Den nye gulvmodellen har nå høyere ytelse ved lave utetemperaturer og kommer i Nordic Design-utførelse. Den nordiske tilpasningen innebærer at varmepumpen har et lavt fabrikkgarantert driftsområde (-25 °C) og ferdig montert varmekabel i bunnpannen. Funksjon for manuell avriming er også inkludert.

– Vi opplever en økende etterspørsel etter kraftige gulvmodeller som et alternativ til veggmontert innedel, og vi mener Toshiba har knekket koden med Daiseikai 8 Gulvmodell, forteller Solem. Den nye modellen er spesialutviklet for oss som bor i et kaldt, nordisk klima.

– Utedelen er utviklet med en ny, kraftig dobbel rulletempelkompressor som er stillegående og en nærmest vibrasjonsfri gange. Varmepumpen avgir høy varmeeffekt når man trenger det på de kalde dagene, og det er mindre behov for tilleggsvarme.

Daiseikai 8 Gulvmodell er Toshibas mest stillegående og avgir så lite som 19 dBA lydtrykk i stillemodus. Toshiba har tatt høyde for en mer fleksibel installasjon. Maks rørlengde er nå økt til 25 meter. Dimensjonene på innedelen beholder de samme kompakte målene som forrige gulvmodell fra Toshiba, mens utedelen har økt noe for en høyere ytelse.

Daiseikai 8 Gulvmodell er utstyrt med en oppdatert og brukervennlig fjernkontroll og nye funksjoner som uketimer og vedlikeholdsvarme. Uketimeren har fire forskjellige innstillinger per dag og syv forskjellige program per uke, noe som gjør det mulig å spare mer strøm.

– Det er enkelt å legge inn tidsstyring av varmepumpen, med senking av romtemperaturen på natten og på dagtid når ingen er hjemme.

Andre nye egenskaper er blant annet POWER-SEL og HI-POWER. Med POWER-SEL kan man begrense varmeeffekten til 75 % eller 50 %, noe som gir lavere belastning og høyere strømsparing. HI-POWER gir maksimal avgitt varme med høy viftehastighet og sikrer rask oppvarming.

Gulvmodellen kan, som sin forgjenger, også betjenes fra et dimbart LED-display på innedelen. Luften distribueres valgfritt gjennom topp- og bunnspjeld. Toshiba Daiseikai 8 Gulvmodell er et godt valg for de som ønsker en mer diskret plassering av innedelen. Den kan for eksempel stå under et vindu eller henge lavt på veggen i en loftstue med begrenset takhøyde.

Toshiba Daiseikai 8 Gulvmodell er til salgs nå, med levering i slutten av februar.