Runde, intelligente, energieffektive: LED-armaturer i ELLEN-serien med integrert sensor

Med vegg- og takmonterte lysarmaturer i ELLEN-serien presenterer produsenten ESYLUX en ny, elegant LED-belysningsløsning som er spesielt godt egnet for modernisering av korridorer, trappehus og foajeer. En integrert, usynlig bevegelses- og lyssensor (tilvalg) samt en god lyseffekt garanterer en behovsstyrt og energieffektiv drift.

Når det gjelder enkeltrom i kontorbygg, utdannelses- eller helseinstitusjoner, er situasjonen i gjennomgangsområdene som regel denne: Når den først er slått på, blir belysningen ofte stående på hele dagen, selv om det slett ikke er nødvendig og bruker unødvendig energi. Produsenten ESYLUX presenterer en ny løsning på dette problemet med LED-lysarmaturene i ELLEN-serien, melder selskapet i en pressemelding.

 

 ELLEN-serien fra ESYLUX.

 

Robust eleganse med smart innmatDe runde lampene for vegg eller tak har en hvelvet, opalhvit diffusor. Bak den skjuler det seg elektronisk intelligens: En bevegelsesdetektor med høy frekvens med integrert lyssensor. Den tenner lyset bare når det er personer i nærheten og det eksisterende omgivelseslyset ikke er tilstrekkelig – før den senere deaktiverer lyset automatisk igjen. Detekteringsområdet er på 360 grader, rekkevidden er på 10 eller 22 meter avhengig av tak- eller veggmontering. Den kan i tillegg, på samme måte som tidsforsinket utkobling og ønsket lysverdi, tilpasses trinnvis til lokale forhold ved hjelp av en DIP-bryter på lysarmaturen. Den reléskånende nullgjennomgangskoblingen sørger for at teknologien har lang forventet levetid.

Enkel sammenkobling for vidstrakte områderFor å forenkle sammenkobling av flere ELLEN-armaturer har den en forhåndsinstallert ledningsgjennomføring via en innstikksklemme. Inntil 40 lysarmaturer kan kombineres på denne måten, noe som gjør det mulig med en harmonisk, samtidig styring i vidstrakte områder. Til dette finnes det også ved behov armaturutførelser uten innebygd sensor. Hvis det skulle være behov for pålitelig beskyttelse mot inntrengende stoffer – som for eksempel på sanitærområdet – finnes det også varianter med kapslingsgrad IP44.

Armaturenes gode lyseffekt på 100 lm/W ved en LED-levetid på 50 000 timer er ytterligere et bidrag til energieffektiviteten. Disse har en lystemperatur på 3000 eller 4000 K, avhengig av utførelse, med en over gjennomsnittet høy fargekonsistens på mindre enn 3 MacAdam-ellipser. ESYLUX har gått inn for en like streng målestokk når det gjelder flimmerfaktor: Denne ligger på under 3 %. Med slagfasthetsgrad IK07 er lysarmaturene godt rustet til å motstå ytre mekanisk påvirkning. Diameteren er på 300 mm.

 

Publisert: 8.9. 2017