150 påmeldte til Solenergidagen

På Solenergidagen vil rundt 150 deltakere diskutere hvordan solenergibruken i Norge kan gå fra vekst til volum. Alt er klart for årets viktigste solenergisamling i Oslo 9. mai.

Det er klima- og miljøvernministeren som vil åpne Solenergidagen på Thon Hotel Opera, med et innlegg om hvilken rolle solenergi kan spille på veien mot lavutslippssamfunnet. Deretter vil prisen Årets solstråle deles ut, til en person som har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi.

 

 Åse Sørensen på taket til Økern sykehjem, hvor Omsorgsbygg nå installerer solceller. Foto: Norsk solenergiforening

– Vi ser en stor vekst i interessen for solenergi i Norge, sier generalsekretær i Norsk solenergiforening, Åse Lekang Sørensen. - Både større byggherrer og private huseiere vurderer nå å bruke solenergi for å få varme eller strøm til byggene sine. Allikevel er det per i dag lite bruk av solenergi i Norge, og spørsmålet er hvordan vi kan gå fra interessen vi nå ser til et større volum av solfangere og solceller. 

Deltakerne på Solenergidagen vil få høre erfaringer fra en rekke offentlige og private solcelle- og solfangeranlegg, i Norge, Danmark og Østerrike. Blant annet vil Omsorgsbygg og Skanska fortelle om deres motivasjon og erfaringer fra oppstarten av solenergisatsingen hos dem, og lederen i solvarmeforeningen i Østerrike vil fortelle om hvordan Østerrike ble det landet som bruker mest solvarme per innbygger.

I paneldebatten vil Jens Ulltveit-Moe, Enova, Statsbygg, Ola Elvestuen og FUSen snakke om bruken av solenergi i Norge, og om hvordan vi kan gå fra vekst til volum. Det blir også utstilling med aktører og solenergiutstyr i mingleområdet og på terrassen.

Se mer informasjon på http://www.solenergi.no/arrangementer-2/solenergidagen2014/
FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB