– Begynnelsen av en solenergirevolusjon

Rundt 170 deltakere møttes på Solenergidagen, og diskuterte hvordan solenergibruken i Norge kan gå fra vekst til volum.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft åpnet arrangementet, med et innlegg om hvilke rolle solenergi kan spille på veien mot lavutslippssamfunnet. Dette melder Norsk solenergiforening.

Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft åpnet Solenergidagen 2014. Her står hun sammen med generalsekretær Åse Lekang Sørensen fra Norsk solenergiforening. Foto: Oddvar Lind

Ministeren la vekt på at solenergi er en ren energikilde som ikke ødelegger naturen eller beslaglegger arealer. – Vi har mye å lære av andre land, slik at vi kan utløse mer av solenergipotensialet i Norge, sa Sundtoft. Hun beskrev også at overgangen til lavenergisamfunnet krever en omstilling i samfunnet, og at solenergi spiller en viktig rolle i en slik omstilling. – Vi har bare sett begynnelsen av en solenergirevolusjon, sa hun.

Deltakerne på Solenergidagen fikk høre erfaringer fra en rekke offentlige og private solcelle- og solfangeranlegg, i Norge, Danmark og Østerrike. Mot slutten av dagen ledet Marius Holm fra Zero en paneldebatt hvor Jens Ulltveit-Moe, Øyvind Leistad fra Enova, Ragnhild Aalstad fra Statsbygg, Ola Elvestuen fra Venstre, Torunn Husvik fra Arbeiderpartiet og Thor Christian Tuv fra FUSen snakket om bruken av solenergi i Norge, og om hvordan vi kan gå fra vekst til volum.

– I løpet av den siste tiden har vi fått flere erfaringer fra solfanger- og solcelleanlegg i Norge, sier generalsekretær Åse Lekang Sørensen i Norsk solenergiforening. – Vi ser en stor vekst i interessen for solenergi, og Norge bør nå tilrettelegge for økt bruk av solenergi i både eksisterende og nye bygninger.Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB